1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia.
Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.
Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen.

Gluteenittomat hampurilaiset
10 kpl

½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
3 ½ dl vettä
½ dl Semper perunakuitua
25 g hiivaa

1 ½ tl suolaa
500 g Semper GrovMix ?jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa.
Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan.
Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen.
Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 ?asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.