
- Annoksia: 1-2
- Valmistusaika: 3h 00 min
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: kahdelle, yhdelle
Yrtti‐sitruunabroileria ja chili‐jogurttikastiketta
Ainekset
- broilerinkoipi - 2
- broilerin koipinuija - (vaihtoehto) 4
- rypsiöljy - 1 rkl
- oliiviöljy - (vaihtoehto)
- suola - 1 tl
- sitruunamehu - 2 rkl
- valkosipulinkynsi - 1
- fariinisokeri - 1 tl
- punainen chilipaprika - ½
- tuore persilja - ½ dl (hienonnettuna)
- tuore minttu - ½ dl (hienonnettuna)
- Chili‐jogurttikastike:
- turkkilainen jogurtti - 2 dl
- sriracha-chilikastike - 2 tl
- kurkku - 5‐10 cm
- punainen basilika - muutama varsi
Valmista herkulliset broilerinkoivet grillissä ja tarjoa tulisen chili‐jogurtin kanssa.
Yrtti‐sitruunabroileria ja chili‐jogurttikastiketta
1‐2 annosta
2 broilerinkoipea tai 4 broilerin koipinuijaa
1 rkl rypsi‐ tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl fariinisokeria
½ punainen chilipaprika
½ dl hienonnettua persiljaa
½ dl hienonnettua minttua
Chili‐jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl sriracha‐chilikastiketta
5‐10 cm pala kurkkua
muutama varsi punaista basilikaa
Laita kulhoon rypsi‐ tai oliiviöljy.
Mittaa joukkoon suola, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, fariinisokeri, hienonnettu chilipaprika, persilja ja minttu. Laita broilerinkoivet tai koipinuijat marinadiin ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Paista rapeiksi grillissä käännellen tai leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 200‐asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Valmista seuraksi jogurttikastike.
Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sriracha‐chilikastike, pieniksi kuutioitu kurkku ja hienonnettua punaista basilikaa.
Tarjoa broilerin seurana.
Reseptin tarjoaa:
Kauppapuutarhaliitto Ry