1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,88 / 5)
Ladataan...

Kana on mainio raaka-aine kaikkiin vuodenaikoihin. Kokonainen lintu on herkullista ja valmistat sen helposti uunivuoassa.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla, sillä paistovaiheessa irtoava neste on helppo sivellä paperin päältä kanan päälle, eikä se pala vuoan pohjaan.
Tämä kana on perhosleikattu. Voit valmistaa sen myös kokonaisena leikkaamatta.

Uunikanaa ja ohra-halloumilisäkettä
3-4 annosta

1 tuore kana, perhosleikattu tai kokonainen

Marinadi:
½ dl oliivi- tai avokadoöljyä
1 punainen chilipaprika
pala tuoretta kurkumaa tai 1 tl kuivattua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl chilimausteseosta
1 tl suolaa
1-2 limeä puolitettuina
1 rkl oliivi- tai avokadoöljyä paistamiseen

Ohra-halloumilisäke:
8 dl vettä
3 dl ohrahelmiä
1 kasvisliemikuutio
1 punainen paprika
100 g sokeriherneenpalkoja
suolaa
1 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
2 pkt halloumijuustoa
100-200 g kirsikkatomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä
tuoretta minttua tai korianteria

Voit marinoida kanaa yön yli tai muutaman tunnin, mikäli se on mahdollista.
Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita oliivi- tai avokadoöljy pieneen kulhoon.
Hienonna chilipaprika ja kurkuma, sekä valkosipulinkynnet.
Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää myös chilimausteseos ja suola.

Laita kana Saga Leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja sivele mausteseos kanan pintaan.
Kuumenna öljy pannulla ja paista limenlohkot leikkauspinta alaspäin pannulla hetken aikaa. Purista limen mehua hieman kanan päälle ja jätä puolikkaat uunivuokaan.
Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin tunti.

Valmista sillä aikaa lisäke, jonka voit tarjota kylmänä tai lämpimänä.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon ohrahelmet ja kasvisliemikuutio.
Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Valuta tarvittaessa.

Paloittele paprika ja kuumenna öljy pannulla. Lisää paprikapalat ja sokeriherneenpalot. Kääntele hetken aikaa ja mausta ripauksella suolaa.
Poista ne pannulta ja lisää ohrahelmien joukkoon.
Lisää pannulle viipaloidut halloumijuustot ja kirsikkatomaatit, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna paistua hetken aikaa käännellen.
Lisää ainekset ohrahelmien joukkoon. Sekoita.
Mausta tuoreella mintulla tai korianterilla.

Vinkki! Rouhi halutessasi joukkoon hieman mustapippuria.

Tarjoa kana ohra-halloumilisäkkeen kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.