1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (27 arvostelua, keskiarvo: 3,74 / 5)
Ladataan...

Kesäinen uuniruoka valmistuu helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Öljyä ei tässä ruoassa kannata säästää, sillä ruokaan ei lisätä sitruunamehua lukuun ottamatta nestettä. Öljy tekee ruoasta sitruunamehun kanssa mehevän.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tomaattinen broileri-perunavuoka
4 annosta

2 kg kiinteitä perunoita
rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
5 valkosipulinkynttä
600 g broilerin fileesuikaleita
suolaa
6 isoa kotimaista tomaattia
1 ruukku basilikaa
100 g parmesaanijuustoa raasteena
n. 1 ½ dl rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä
2 sitruunan mehu

Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi leikkurinterällä.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet.
Kääntele kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes ne ovat paistuneet kauttaaltaan. Nosta sivuun.
Kuumenna öljyä ja lisää pannulle perunaviipaleet. Paista muutama minuutti.
Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ainekset kerroksittain uunivuokaan. Hienonna väleihin basilikaa ja raasta parmesaanijuustoa. Valuta joukkoon vielä öljyä ja puristettua sitruunamehua.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes ruoka on kypsää.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.