1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Tein jättimäisiä broileripullia näihin varrastikkuihin. Voi miten
mitättömiltä noi kasvispalat tuolla välissä näyttävät. Ne voi siis
tehdä isommiksi. Tein taikinan tuplana, ihan liikaa meidän porukalle,
joten tein osasta vartaita ja lopputaikinasta murekkeen, lisäämällä
joukkoon pannussa käytettyjä sieniä silputtuna. Tässä nyt kuitenkin
tämä ohje ihan yksinkertaisena:

Tandoorimaustetut broileripyörykkävartaat ja maissi-riisiä

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
(1  dl kermaviiliä)
1 muna
1 sipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g broilerin jauhelihaa
mustapippuria rouheena
2 rkl tandoori-tahnaa
kesäkurpitsaa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja herkkusieniä tai muita sieniä

Laita puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan n 15-30 minuutiksi.

Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon, anna turvota hetki. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi massaksi.

Leikkaa
kasvikset paloiksi. Pujota kasviksia varrastikkuihin jättäen kolot
lihapullamassalle. Pyörittele taikinasta palleroita, kiepauta ne tikun
ympärille kasvisten väliin. Jos taikina on löysää, ne on huomattavasti
helpompi valmistaa näin, kuin pujottamalla koko tikun läpi.

Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.

Annos
olisi ollut parempi, jos olisin tehnyt kastikkeen lisäksi.
Kermaviilikastike olisi ollut kohdallaan, mutta kermaviili tuli
kipattua taikinan joukkoon. Ranskankerma taas olisi ollut liian raskas.

Maissi-riisi:

2 dl tummaa pitkäjyväistä riisiä
5-6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1-2 tl kurkumaa
200 g pakastemaissia

Keitä
riisi kypsäksi miedolla lämmöllä vedessä, johon lisäät liemikuution ja
kurkuman. Sekoita kypsän riisin joukkoon maissit, kuumenna.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.