1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 4,06 / 5)
Ladataan...

(julkaistu alunperin 4.3. 2006)

Helppo ja maukas arkiruoka valmistuu pienten esivalmistelujen jälkeen uunissa.
Jos mahdollista, laita fileet marinoitumaan jo edellisenä päivänä.

Tandoorimaustettua broilerin rintafileetä
4 annosta

4 broilerin rintafileetä
1 rkl tandoorimaustetta + 1 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
1/2 l maustamatonta jogurttia, smetanaa tai Ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 15 cm pätkä purjoa ohuina suikaleina
1 punainen paprika suikaleina
2-3 rkl öljyä paistamiseen

Ota broilerin rintafileet esille.
Nuiji kevyesti kelmun välissä tarvittaessa.

Sekoita öljy, tandoorimauste ja paprikajauhe keskenään.
Sekoita tämä seos maustamattomaan jogurttiin, smetanaan tai Ranskankermaan.Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Laita marinadi reunalliseen vuokaan tai kulhoon.
Laita broilerin rintafileet marinadiin ja tarkista, että ne ovat marinadissa kauttaaltaan.
Anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele lehtien välit ja viipaloi ohuelti.
Suikaloi paprika.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasvikset ja nosta uunivuokaan.
Kuumenna vielä öljyä ja nosta fileet marinadista.
Paista molemmin puolin kauttaaltaan väri pintaan.Kuumenna lopuksi loppumarinadi ja kaada vuokaan ainesten päälle.
Laita fileet uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa vielä noin 20 minuuttia.
Kypsennysaikaan vaikuttaa fileiden paksuus.

Tarjoa tuoksuvan basmati- tai Jasmin-riisin kanssa.

 

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.