1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 4,75/5)

Tämä salaatti on yksinkertaisista raaka-aineista huolimatta tai ehkä juuri siksi ihastuttava kesäsalaatti. Sitruuna antaa salaatille upean raikkaan maun ja rosmariini tekee siitä aivan erityisen.

Sitruunainen broileri-rosmariinisalaatti
6 annosta

1 grillattu broileri
1 kg kypsiä kiinteämaltoisia perunoita
1 nippu kevätsipulinvarsia tai ½ pieni purjosipuli
1-2 sitruunan mehu
½ dl avokadoöljyä
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl kuivattua rosmariinia
suolaa maun mukaan

Aloita keittämällä peruna
Putsaa grillattu broileri.
Poista nahka ja luut.
Revi liha reiluiksi suupaloiksi käsin tai leikkaa veitsellä työlaudalla.
Paloittele kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi.
Hyvin pestyt varhaisperunat voit paloitella kuorineen.
Hienonna kevätsipulinvarret. Jos käytät purjosipulia, halkaise se pituussuunnassa ja pese lehtien välit huolellisesti. Suikaloit purjosipuli ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä ainekset kulhossa ja purista joukkoon sitruunanmehua maun mukaan.
Laita öljy pannulle tai pieneen kasariin ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon kuivattua rosmariinia. Kääntele hetki.
Kaada öljy salaattiainesten joukkoon ja sekoita keskenään.
Mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Tämä salaatti on julkaistu Hellapoliisi – Salaatit -kirjassa 2015.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.