1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Lohen savustamisen jälkeen laitoin savustuspönttöön pintamaustettuja broilerin rintaleikkeitä, joiden pintaan hieroin vielä savuaromia. Pöntön pohjalla ei ollut enää puruja, vaan se oli tyhjennetty. Leikkeitä savustettiin tulella savustuspöntössä grillissä 20-25 minuuttia. Hyvin onnistui ja broilerissa oli mukava savun aromi.

Kaupan hyllyiltä löytyi quinoa-viljaa, joka jäi keittämisen jälkeen hieman tahmaiseksi. Suunnitellusta salaatista siis kehkeytyi ennemminkin risoton ja paellan sekoitus, joka on hyvää lämpimänä. Broilerin voit savustamisen sijaan myös grillata, paistaa pannulla tai kypsentää uunissa. Toimii myös ilman savuaromia, mikäli sellaista ei ole käytössä.

Savustettua broileria savustuspöntössä

Savustettua broileria ja quinoaa

3 muhkeaa pintamaustettua broilerin rintaleikettä tai -filettä (voit maustaa myös itse lempimausteillasi)
savuaromia
Santa Marian savustettua merisuolaa

3 dl quinoa-viljaa
8-9 dl vettä
suolaa tai kanaliemikuutio
1 suippopaprika suikaleina
2-3 sipulia varsineen
200 g pakastemaissia
1 pieni kukkakaali
tilkka öljyä
200 g Filos Halloumi-juustoa

Hiero maustettujen broilerileikkeiden tai -fileiden pintaan savuaromia
ja savusuolaa, savusta tai grillaa kypsiksi, poista luut ja nahka.
Paloittele suupaloiksi.

Huuhtele quinoa-vilja ja lisää joukkoon vesi ja liemikuutio.
Kiehauta ja anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
Poista lämpö ja hauduta kunnes neste on haihtunut.

Pilko joukkoon suippopaprika, sipulit varsineen, lisää pakastemaissi ja pieniksi kukinnoiksi leikattu kukkakaali.

Kuumenna pannussa tilkka öljyä, kääntele kuutioitua Halloumia pannussa, kunnes saa hieman väriä.
Lisää muiden ainesten joukkoon.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.