1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Aikanaan pakastekanoja sai joka kaupasta ja ne olivat halpoja.
Tänä päivänä on onnekas, jos onnistuu kanan jostain löytämään.
Hintakin on noussut melkoisesti.
Ruotsalaisia kanoja tuntuu saavan kohtuuhintaan etnisistä kaupoista.
Tämä vinkkinä kotimaisille tuottajille. Meidän perheessä ainakin syötäisiin kovin mieluusti kanaa.

Vaikka kanan kypsyminen vie aikaa, sen valmistus kannattaa. Pitkään hautunut kana maistuu ihanalta.

Piparjuurikanaa
3-4 annosta

1 pakastekana
1 sipuli
1 porkkana
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
10 mustapippuria

Kastike:
7 dl keitinlientä
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl piparjuuritahnaa tai maun mukaan
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa

Huuhtele kana ja laita se kattilaan.
Laske päälle vettä sen verran, että kana peittyy.
Laita joukkoon kuorittu sipuli, porkkana, suolaa, laakerinlehti ja mustapippurit.
Keitä kannen alla noin kaksi tuntia. Kuori alkuvaiheessa pinnalle muodostuva vaahto.

Putsaa kana ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.
Siivilöi liemi.
Mittaa 7 dl lientä kattilaan.
Lisää joukkoon kanaliemikuutio ja piparjuuritahna. Kiehauta.
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kerma.
Valuta seos höyryävään liemeen ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Lisää joukkoon kanasuikaleet. Anna kiehua vielä noin viisi minuuttia.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa piparjuuritahnaa.

Tarjoa riisin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.