1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (74 arvostelua, keskiarvo: 3,61 / 5)
Ladataan...

Paneroitu, eli leivitetty leike, varsinkin broilerista kuuluu meidän huushollin suosikkiruokiin. Varsinkin valkosipulilla maustettu creme fraiche ”kastikkeena,” niin johan uppoaa! Tein kaksinkertaisen leivityksen, vaikka pelkillä korppujauhoillakin onnistuu.

Eli kolme lautasta esille. Kaada ensimmäiselle vehnäjauohoja, suolaa ja pippuria/pippurisekoitusta (jos käytät marinoimattomia rintoja, voit lisätä muitakin mausteita, esim paprikajauhetta). Riko keskimmäiselle muna ja sekoita rakenne rikki. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhoja.

Nuiji luuttomat, nahattomat rinnat (eli fileet) kelmun välissä ohuemmaksi. Kääntele ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kuumassa pannussa rasvassa.

Kastike

Kun broilerileikkeet paistuvat, voit samalla hämmennellä kastikkeen, jonka ainesuhteet ovat kutakuinkin näin:

2-2,5 dl kuohu-, tai ruokakermaa
2 rkl hp-kastiketta
1-2 tl sinappia
reilusti pippurisekoitusta

Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja hämmentele, kunnes kastike sakenee.

Tarjoa lisäksi riisiä ja höyrytettyjä vihanneksia, sekä raikasta, rapeaa salaattia.

Kastike riittää ruokailijasta riippuen 2-4:lle leikkeelle.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.