1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Pad Thai, on Thaimaasta tuttu ruokalaji, jonka valmistat nopeasti työpäivän jälkeen. Se on mainio tarjottava myös rennoissa illanistujaisissa. Broilerin tilalla voit käyttää myös nyhtökauraa, härkistä, tofua, naudan- tai porsaanlihaa. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan.

Nopea Pad Thai
4 annosta

180 g riisinuudeleita + vettä
kiehuvaa vettä
2 rkl öljyä
400-500 g broilerinfileesuikaleita, nyhtökauraa, härkistä, porsaan- tai naudanfileesuikaleita tai tofua
½ tl suolaa
1 chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
½ kesäkurpitsa
100 g siitakesieniä
200 g Bellaverde & Fiorina (varsiparsakaali ja varsikukkakaali)
2-3 rkl kalakastiketta
mustapippuria myllystä
kevätsipulia
tuoretta korianteria
tuoretta minttua

Laita riisinuudelit kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Anna liota hetki. Valuta ja kaada päälle kiehuvaa vettä hetkeksi, kunnes riisinuudelit pehmenevät. Valuta.
Esikäsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja tarvittaessa siitakesienet. Leikkaa varsiparsakaalista ja -kukkakaalista pieni pala kannasta.
Kuumenna öljy isolla wokkipannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla.
Lisää kaikki kasvikset ja kääntele hetki.
Lisää vielä valutetut riisinuudelit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kuumenevat. Mausta ruoka kalakastikkeella ja mustapippurilla.
Ripottele pinnalle kevätsipulia, korianteria ja minttua.
Tarjoa seuraksi chilikastiketta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.