1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä ihana talvipäivän keitto valmistuu noin 15 minuutissa.
Eksoottista makua antaa kaffirlimen lehdet, joita myydään etnisissä kaupoissa pakasteena.
Paketissa on lehtiä n. 110 g, siitä riittää maustetta kymmeniin ruokiin. Hinta on 1-2 euroa.
Santa Marian sivuilla vieraillessani olin katselevinani, että myös heille on tullut uutuutena nuo limen lehdet, mutta ne lienee kuivattuina.
Limen lehdet voi toki jättää poiskin, korianterin voi korvata myös persiljalla.
Kokeile yrtiksi vaihteeksi lipstikkaa, joka antaa sellerimäistä makua!

Nopea broilerikeitto

tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
500 g marinoituja broilerisuikaleita
2 varsisellerin vartta suikaleina
2 isoa porkkanaa suikaleina
1,2 l vettä
2 Maggin Kana fondikuutiota
2 Kaffirlimen lehteä
4 dl Torinon Tricolori simpukkapastaa (pieni)
200 g Valion Polar-sulatejuustoa
korianteria, persiljaa tai lipstikkaa silppuna

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota sipuli.
Lisää joukkoon broilerisuikaleet, paista kypsiksi.
Lisää varsiselleri ja porkkanat, kääntele hetki.
Mittaa joukkoon vesi ja fondikuutiot, sekä silputut limenlehdet (poista lehtiruodit) ja simpukkapasta.
Anna hautua viitisen minuuttia, lisää sulatejuusto. keittele miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

Ripottele joukkoon korianteria, persiljaa tai lipstikkaa.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.