1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Jos olet kokeillut kaupan valmiita Kerala-Curry ja Tikka-Masala
-mausteseoksia ja olet vielä pitänyt niistä, kannattaa kokeilla tätä.

Itse tein tämän tuona ruokaisampana versiona.

Mausteinen broileri-sienipilahvi (Painonvartijoiden ohje)

1 kanelitanko
3 tl jeeran siemeniä/ 2 tl jauhettua jeeraa
5 kokonaista mustapippuria
1 tl jauhettua kardemummaa
3 kokonaista neilikkaa
2 tl kurkumaa
2 tl kasviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
(2 valkosipulinkynttä murskattuna)
400 g tuoreita puhdistettuja sieniä
4 dl pitkäjyväistä riisiä
1 l kuumaa liha-, kana-, tai kasvislientä
1 laakerinlehti pieninä paloina
jauhettua mustapippuria
koristeluun korianteria/basilikaa 

Laita
kattilaan öljy, kanelitanko, jeera, mustapippurit, kardemumma, neilikat
ja kurkuma.

Kuumenna mausteita 2-3 minuuttia (mielestäni tuo on liikaa,
mausteet ehtii palaa tuossa ajassa), jotta aromit pääsevät esiin.

Lisää
sipuli ja halutessasi valkosipuli. Paista keskilämmöllä muutama
minuutti.

Lisää sienet ja paista, kunnes sienistä irronnut neste alkaa
haihtua.

Lisää riisi ja sekoita se kunnolla mausteiden ja
sienten kanssa.

Lisää kuuma liha-, kana- tai kasvisliemi sekä
laakerinlehti.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen
alla 15-20 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja anna vetäytyä
viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Koristele
basilikan- tai korianterinlehdillä.

Ruokaisampi:

Lisää
pilahviin yhdessä liemen kanssa 100 g herneitä, paprika pilkottuna ja
150 g broilerin rintafilee- tai possun ulkofileesuikaleita.

Pisteitä/annos on 4,5 = 355 kcal= 1490kJ
ruokaisammassa versiossa pisteitä on 6

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.