1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (60 arvostelua, keskiarvo: 4,05 / 5)
Ladataan...

Kievin kana on tyylikäs tarjottava ja sen valmistusta voit jouduttaa aloittamalla maustevoin valmistamisen jo edellisenä päivänä.

Kievin kana
6-8 annosta

1 pkt (6-8 kpl) Kariniemen Kananpojan minuuttipihvejä
½ sitruunanmehu

Maustevoi:
100 g voita
1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2-3 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa

Leivitykseen:
½ dl vehnäjauhoja + ½ tl suolaa + mustapippuria myllystä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

Lisäksi:
cocktailtikkuja
öljyä paistamiseen

Aloita maustevoista.
Sekoita voin joukkoon hienonnettua valkosipulia ja persiljaa, sekä ripaus suolaa.
Sekoita tasaiseksi.
Kääri ohueksi pötköksi ja kääri kelmuun.
Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita Kananpojan minuuttipihvit työlaudalle ja leikkaa jokaisen fileen päälle pötkö voitankoa.
Kääri fileet rullalle ja paina reunat kiinni cocktailtikuilla. Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri keskenään. Kääntele fileerullat seoksessa. Riko muna lautaselle ja käännä vehnäjauhoissa käännellyt fileerullat kananmunassa. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot ja kääntele fileerullat lopuksi vielä korppujauhoissa.

Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja paista molemmin puolin kaunis paistopinta. Voit halutessasi kypsentää myös uppopaistamalla.
Nosta kanarullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paistovuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista cocktailtikut.

Tarjoa risoton tai keitetyn riisin ja höyrytettyjen herneiden kanssa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.