1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arvostelua, keskiarvo: 3,68 / 5)
Ladataan...

Kanaviillokki on nykyään harvinaista herkkua, sillä kanoja on vain harvoin saatavilla. Kananpojan uunibroilerista valmistat kuitenkin upean viillokin. Liha on herkullisen pehmoista ja mureaa. Nauti riisin ja mustaherukkahillon kanssa!

Kananpojan viillokki
4-5 annosta

1 Kariniemen Kananpojan uunibroileri

Kastike:
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl currya jauheena
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa ja 1 ½ dl vettä

Ota Kananpojan uunibroileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Poista pakkauksesta ja pyyhi talouspaperilla.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai lasiseen uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes sisälämpötila on vähintään +72 astetta.
Irrota nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi.

Mittaa kattilaan vesi, kanaliemikuutio ja curry.
Kiehauta. Lisää sitruunamehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kerma ja vesi ohuena nauhana höyryävään liemeen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna.
Tarjoa riisin ja mustaherukkahillon kanssa.

Vinkki! Kananpojan viillokin voit valmistaa keitetystä tai uunissa kypsennetystä broilerista.
Mikäli haluat keittää broilerin, huuhtele se ja laita kattilaan.
Laske vettä päälle sen verran, että lintu peittyy. Laita joukkoon laakerinlehti, sipuli ja porkkana, sekä hieman suolaa.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa. Poista vaahto lusikalla tai reikäkauhalla.
Anna kiehua noin 1 ½ tuntia, kunnes lihasta irtoaa kirkasta nestettä, kun painat sitä tikulla tai haarukalla.
Siivilöi neste ja käytä sitä kastikkeen pohjana.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Kariniemen

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.