1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Syksyn ruokapöydässä hehkuu värit ja maistuu ihanat rehdit maut. Tästä ruoasta pitää koko perhe ja sen valmistuskin on helppoa. Jos haluat helpottaa arkeasi, kuori perunat jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilytä kylmässä vedessä jääkaapissa.

Kananpojan tasku, punajuuri-perunasose, kasvislisäke ja piparjuuri-jogurttikastike
4 annosta

1-2 pkt Kariniemen Kananpojan tasku, chili-kebab, 280 g
vettä
1 1?2 kg perunoita (Van Gogh)
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 dl punajuurimehua
300 g turkkilaista jogurttia
1 ruukku korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 rkl sinappia
2 tl piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 l vettä
4-6 porkkanaa
100 g sokeriherneenpalkoja
ripaus suolaa
50 g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Aloita perunasoseesta.
Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Valuta vesi pois.
Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella ja lisää suola ja voi.
Lisää maito ja punajuurimehu vatkaten.
Lisää tarvittaessa nestettä, mikäli sose on liian paksua.
Valmista seuraksi kastike.
Laita turkkilainen jogurtti kulhoon ja silppua sekaan korianteria.

Mausta suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja piparjuurella.

Tarkista maku.

Valmista kasvislisäke.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikkumaisiksi paloiksi.

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä porkkanoita ja sokeriherneenpalkoja hetki.
Valuta.
Lisää joukkoon voi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Pyöräytä hetki käännellen.
Paista lopuksi Kananpojan taskut kuumalla pannulla molemmin puolin.

Nauti!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.