
- Annoksia: 12
- Aktiivinen valmistusaika: 40 minuuttia
- Annos: illanistujaiset
Kananpojan riisipaperirullat
Ainekset
- vesi - 1 l
- riisivermiselli - 50 g
- seesamiöljy - 2 rkl
- rypsiöljy - (vaihtoehto)
- Kariniemen Kananpojan fileesuikaleet - 450 g
- suola - 1/4 tl
- mustapippurirouhe
- kurkku - ½
- tuore korianteri - 1 ruukku
- salottisipuli - 3
- salaatinlehti - 12 kpl
- riisipaperi - 12 kpl
- Dippikastike:
- vesi - 1 dl
- kalakastike - 2 rkl
- etikka - 2 tl
- sitruunamehu - 1 rkl
- suola - ripaus
- valkosipulinkynsi - 2
- chilipaprika
Allergeenit
- paprika
Riisipaperirullat ovat helppotekoisia ja ne sopivat monenlaiseen herkutteluun. Voit valmistaa niitä retkievääksi tai koota ainekset erillisille lautasille illanistujaisiin siten, että jokainen saa täyttää oman rullansa. Riisipaperia ja riisivermiselliä löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista ja etnisistä kaupoista.
Kananpojan riisipaperirullat
12 kpl
1 l kiehuvaa vettä
50 g riisivermiselliä
2 rkl seesamiöljyä tai rypsiöljyä
450 g Kariniemen Kananpojan fileesuikaleita
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ kurkku
1 tuore ruukku korianteria
3 salottisipulia
12 pientä salaatinlehteä
12 kpl paketti riisipaperia + kylmää vettä
Dippikastike:
1 dl vettä
2 rkl kalakastiketta
2 tl etikkaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä
pieni pala punaista chilipaprikaa
Kiehauta vesi ja sammuta levy.
Lisää joukkoon riisivermiselli ja anna niiden kypsyä noin kaksi minuuttia. Siivilöi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista Kananpojan fileesuikaleet kauttaaltaan kypsiksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
Leikkaa korianterin oksat tyvestä ja jätä pitkiksi varsiksi.
Kuori salottisipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Laita salaatinlehdet muiden ainesten joukkoon vadille.
Laita suureen kulhoon kylmää vettä.
Pyöräytä riisipaperit kylmässä vedessä siten, että ne kastuvat joka puolelta.
Nosta ne yksitellen tarjottimelle ja anna pehmetä minuutti-pari.
Laita riisipaperin keskelle pieni määrä riisivermiselliä, kananpojan fileesuikaleita, kurkkua, korianteria, salottisipulia ja salaatinlehti.
Käännä paperi rullalle siten, että täytteet jäävät rullan sisälle siististi.
Valmista dippikastike.
Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, etikka ja sitruunamehua.
Mausta ripauksella suolaa.
Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja pieni pala punaista chilipaprikaa.
Dippaa rullia liemeen ja nauti!

- Annoksia: 12
- Aktiivinen valmistusaika: 40 minuuttia
- Annos: illanistujaiset
Kananpojan riisipaperirullat
Ainekset
- vesi - 1 l
- riisivermiselli - 50 g
- seesamiöljy - 2 rkl
- rypsiöljy - (vaihtoehto)
- Kariniemen Kananpojan fileesuikaleet - 450 g
- suola - 1/4 tl
- mustapippurirouhe
- kurkku - ½
- tuore korianteri - 1 ruukku
- salottisipuli - 3
- salaatinlehti - 12 kpl
- riisipaperi - 12 kpl
- Dippikastike:
- vesi - 1 dl
- kalakastike - 2 rkl
- etikka - 2 tl
- sitruunamehu - 1 rkl
- suola - ripaus
- valkosipulinkynsi - 2
- chilipaprika
Allergeenit
- paprika