1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskimäärä: 4.50/5.00)
Ladataan...

Sitruunaverbena on upea sitruksinen yrtti, joka maustaa hienostuneesti kanaruoat. Voit korvata sen halutessasi sitruunamelissalla tai lehtipersiljalla. Chilillä ja oliiviöljyllä maustetut Kananpojan minuuttipihvit maistuvat ihanilta herkullisen kasvisrisoton kanssa. Voit valmistaa minuuttipihvit grillissä tai pannulla paistaen.

Kananpojan minuuttipihvit ja kasvis-sitruunaverbenarisotto
noin 4 annosta

1 pkt (n. 720 g) Kariniemen Kananpojan minuuttipihvi, chili-oliiviöljy

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
8 dl kanalientä (vettä + 2 kanaliemikuutiota)
200 g maustettua tuorejuustoa (yrtti tai aurinkokuivattu tomaatti)
1 ruukku sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai lehtipersiljaa
(suolaa tarvittaessa)
mustapippuria myllystä

Valmista risotto.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Lisää loppu liemi ja hauduta, kunnes risotto on vielä hieman kosteaa, mutta riisi sopivan kypsää.
Sammuta liesi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja hienonna mausteeksi sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai lehtipersiljaa.
Mausta tarvittaessa suolalla.
Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Grillaa Kananpojan chili-oliiviöljy minuuttipihvit kuumassa grillissä molemmin puolin ja tarjoa höyryävän risoton kanssa.

Ota Kananpojan minuuttipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.