1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Arkiseksi mielletty Kananpojan koipireisi saa nyt rinnalleen kevyen ja maukkaan lisäkkeen, joka kannattaa mahdollisuuksien mukaan valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Tämän kimchin tyylisen lisukkeen voit halutessasi valmistaa myös kiinankaalista.Jos haluat lisäkkeeseen väriä, lisää joukkoon hieman chilijauhetta tai cayennepippuria.

Kananpojan koipireisi ja tulinen kaali-porkkanasalaatti
2 annosta

1 pkt (2 kpl) Kariniemen Kananpojan koipireisi, pintamaustettu

1/2 dl öljyä
1/2-1 punainen chilipaprika
500 g valkokaalia tai kiinankaalia
1-2 porkkanaa
3/4-1 dl riisiviinietikkaa
suolaa maun mukaan
2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
2 tl ruokokidesokeria
(chilijauhetta tai cayennepippuria)

Aloita lisäkkeestä.
Mittaa öljy isoon kulhoon.
Hienonna chilipaprika ja raasta valkokaali ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Mikäli haluat käyttää kiinankaalia, leikkaa se reiluiksi suupaloiksi.
Laita raaste öljyn joukkoon ja kaada päälle riisiviinietikka.
Rouhi joukkoon hieman suolaa.
Hienonna inkivääriä ja valkosipulinkynsi. Sekoita ne muiden ainesten joukkoon yhdessä ruokokidesokerin kanssa.
Mausta halutessasi chilijauheella tai cayennepippurilla.
Laita painoksi esimerkiksi lautanen. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli tai ainakin muutaman tunnin ajan.

Ota koipireidet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reunalliseen uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.
Tarjoa seuraksi tulista kaali-porkkanasalaattia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.