Kananpojan herkkurulla ja paahdetut uunijuurekset

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • piparjuurituorejuusto
  • ruisleipäviipale
  • suola
  • sitruunaöljy
  • bataatti
  • rypsiöljy
  • valkosipulinkynsi
  • keltajuuri
  • rosmariini
  • punajuuri
  • porkkana
  • hunaja
  • rucola
  • mustapippuri

Pikkujouluaikaan sopiva ateria valmistetaan herkullisen mehevästä Kananpojan herkkurullasta. Tämä sopii toki myös joulupöytään.

Kananpojan herkkurulla ja paahdetut uunijuurekset
4 annosta

Kariniemen Kananpojan Herkkurulla
2-3 rkl piparjuurituorejuustoa
2 ruisleipäviipaletta + ripaus suolaa

2 rkl sitruunaöljyä + 500 g bataattia
2 rkl rypsiöljyä + 1 valkosipulinkynsi + 250 g keltajuuria
2 rkl rypsiöljyä + ½ tl kuivattua rosmariinia + 300 g punajuuria
2 rkl rypsiöljyä + 2-3 isoa porkkanaa + 1 rkl hunajaa
suolaa myllystä

Lisäksi:
100 g piparjuurituorejuustoa
1 dl rucolaa
mustapippuria myllystä

Ota Kananpojan Herkkurulla huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kypsennä 150 -asteisessa uunissa 2 tuntia.
Herkkurulla on valmis, kun rullassa oleva paistovahti ponnahtaa.
Ota rulla uunista, anna seistä hetki huoneenlämmössä ja poista verkko.
Sivele rullan pintaan piparjuurituorejuustoa.
Paahda ruisleipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, kunnes ne ovat täysin rapeita.
Jauha jäähtyneet ruisleivät tehosekoittimessa ja mausta suolalla.
Ripottele ruiskorppujauhot rullan pinnalle.
Laita rulla vielä noin kolmeksi minuutiksi 250 -asteiseen uuniin.

Valmista seuraksi ihania paahdettuja uunijuureksia.
Kuori bataatti, keltajuuret, punajuuret ja porkkanat. Paloittele reiluiksi suupaloiksi.
Pidä juurekset erillään toisistaan ja paista erikseen.
Kuumenna sitruunaöljy pannulla ja paista bataatteja muutaman minuutin ajan käännellen. Laita bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuumenna rypsiöljy ja lisää hienonnettu valkosipulikynsi ja keltajuuret. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Laita keltajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuumenna rypsiöljy ja lisää kuivattu rosmariini, sekä punajuuret. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Laita punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuumenna rypsiöljy ja lisää vielä porkkanapalat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta hunajalla. Laita porkkanat uunipellille.
Rouhi pinnalle hieman suolaa.
Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa paahdetut uunijuurekset Kananpojan Herkkurullan kanssa.

Laita piparjuurituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon rucola. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Sekoita keskenään.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä