1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kana-kasviskastike

Meillä keitellään pakastekanaa useamman kerran kuukaudessa, vaikka
se vähän aikaa viekin. Siitä tulee niin hyvä kastike, ettei sitä edes
voi verrata broilerista tehtyyn. Nyt kaikki pakastealtaille! Tiedän,
että moni on pitkään miettinyt kanan keittämistä, muttei ole saanut
aikaiseksi. Olkaa yllytyshulluja 😉

Huuhtele sulanut kana ja
laita kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että kana peittyy.
Kuori pinnalle muodostuva verivaahto lusikalla tai reikäkauhalla.

Laita
joukkoon kuorittu porkkana ja sipuli makua antamaan, lisää vielä
laakerinlehti, 1-2 liemikuutiota ja pippureita. Keittele pari tuntia
kannen alla. Käännä kana jossain välissä toisinpäin.

Nosta kana hetkeksi jäähtymään. Irroita siivet, rinnat ja koivet. Poista nahka ja revi liha suikaleiksi.

Suurusta
osa keitinvedestä kastikkeeksi veteen sekoitetetuilla vehnäjauhoilla.
Lisää joukkoon samalla pari porkkanaa ja palsternakka suikaleina, sekä
kanapalat. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon
vielä purkillinen ananaspaloja.

Tarjoa lisäksi riisiä ja mustaherukkahilloa.