1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Etkö välitä kinkusta? Oletko ajatellut kokeilla tänä jouluna jotain muuta joulupöytään? Voisiko se olla tässä?

Kananpojasta valmistat marinoiden herkullisen jouluaterian.
Upea glögikastike kruunaa murean kananpojan.

Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta
2-4 annosta

1 Kariniemen uunivalmis Kananpoika
½ dl laimentamatonta glögiä
2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl soijakastiketta

Glögikastike:
1 dl laimentamatonta glögiä
1 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl tuoretta inkivääriä
2 tl maissitärkkelystä

Poista Kananpoika pakkauksesta ja huuhtele. Kuivaa talouspaperilla taputellen.
Sekoita laimentamaton glögi, piparkakkumauste ja soijakastike keskenään ja levitä marinadi kanan pintaan kauttaaltaan pullasudilla.
Laita jääkaappiin marinoitumaan mielellään muutamaksi tunniksi.

Ota kananpoika huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunivuoassa noin 1 ½ tuntia.
Laita päälle folio, mikäli pinta saa liikaa väriä.

Valmista seuraksi mausteinen kastike.
Mittaa kasariin laimentamatonta glögiä, vettä, soijakastiketta ja tuoretta, hienonnettua inkivääriä.
Laita joukkoon myös maissitärkkelys.
Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

Vinkki! Mikäli kastike tuntuu paksulta, lisää hieman vettä.
Jos kastike jää ohueksi, lisää höyryävään nesteeseen hieman veteen sekoitettua maissitärkkelystä ja anna kiehua.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.