1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 3,19 / 5)
Ladataan...

Tiesitkö?
Sambal oelek on perinteinen indonesialainen chilitahna ja oleellinen osa indonesialaista keittiötä. Tahna valmistetaan tuoreista cayennepippureista Go-Tanin vanhan perhereseptin pohjalta. Tuote sopii ruoanlaittoon ja pöytämausteeksi. Sambal Oelek antaa ruoalle sopivasti potkua.

Herkullinen itämainen ateria valmistuu vähällä vaivalla ja palkitsee. Tämän herkullisen ruoan valmistat myös isommalle vierasmäärälle.
Tarjoa seuraksi tuoksuvaa Jasmiini-riisiä ja salaattina tuoreita yrttejä, kuten minttua, thai-basilikaa ja korianteria.

Itämainen broileri
6 annosta

800 g broilerinfileetä suikaleina
2 rkl soijakastiketta
1 rkl Go-Tan wok-öljy
2 valkosipulinkynttä
2 tl Go-Tan Sambal Oelek -chilitahnaa

Lisäksi:
4 porkkanaa
1 nippu kevätsipulia
½-1 punainen chili
200 g herkkusieniä

Kastike:
1 rkl Go-Tan Sriracha Chilikastiketta
4 rkl hoisinkastiketta
1 rkl sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maizenaa

Pinnalle:
1 dl suolapähkinöitä

Ota broilerinfileesuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon soijakastike, wok-öljy, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja Sambal oelek -chilitahna.
Käsittele sillä aikaa kasvikset. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja chilipaprika. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita erikseen kastikkeen ainekset.
Laita broileriseos kuumalle pannulle ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes pinta on kauniin värinen. Lisää kasvikset ja jatka kääntämistä muutaman minuutin ajan.
Lisää kastike joukkoon ja kuumenna. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössö Go-Tan

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.