1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 3,88 / 5)
Ladataan...

Kariniemen Kalkkunan fileerulla on murea pikkujoulujen ja joulun tarjottava.
Kuorrutteessa maistuu inkivääri ja piparkakut.
Ruoan kruunaa lempeä appelsiini-kermakastike.

Tämä ateria sopii jouluateriaksi pienelle taloudelle, tai kun haluat tarjota kinkun seurana myös kalkkunaa.

Inkivääri-kalkkunarulla ja appelsiini-kermakastike
4-6 annosta

Kariniemen Kalkkunan fileerulla
3 rkl inkiväärihilloa
5-10 piparkakkua murustettuna

Appelsiini-kermakastike

2 dl vettä
1 rkl kanafondia tai 1/2 kanaliemikuutio
yhden hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinin puristettua mehua
1 dl kermaa + 1/2 dl vehnäjauhoja

Ota Kalkkunan fileerulla huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
Laita fileerulla uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunissa noin 80 minuuttia.
Fileerulla on valmis, kun paistissa oleva paistomittari ponnahtaa ylös.

Poista mittari ja sivele pintaan inkiväärihilloa.
Taputtele pinnalle piparkakkumurskaa.

Laita fileerulla 200 asteiseen uuniin, kunnes piparinmurut saavat hieman väriä.

Valmista seuraksi kastike.

Mittaa kaikki ainekset kylmänä kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Kastike saa kypsyä muutaman minuutin.

Leikkaa kalkkunarulla viipaleiksi ja tarjoa seuraksi kastiketta ja raikasta salaattia.

Vinkki! Lisää kastikkeeseen nokare hillottua inkivääriä hienonnettuna tai inkiväärihilloa.

 

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.