1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua, keskiarvo: 3,47 / 5)
Ladataan...

Kun vieraaksi saapuu gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras, menee monella sormi suuhun.
Gluteeniton ruokavalio nähdään usein mörkönä.
Totuus on, että tarkka pitää olla, mutta tähtitiedettä tämäkään ruokavalio ei ole.

Sääntö yksi:
Lue huolellisesti pakkausselosteet, jotta joukkoon ei vahingossa eksy keliaakikolle kuulumatonta muun muassa mausteiden tai liemitiivisteiden joukossa.

Sääntö kaksi:
Käytä aina puhtaita, omia työvälineitä ja valmista gluteeniton ruoka erillään vehnää sisältävistä tuotteista.

Pastasalaatti on monipuolinen salaatti. Se sopii arkeen ja juhlaan. Semperin gluteeniton pastavalikoima sisältää useita erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia pastoja. Maussa et huomaa eroa verrattuna vehnästä valmistettuihin pastoihin.
Tätä salaattia nauttii mielellään muutkin ruokailijat.

 

Gluteeniton broileri-pastasalaatti rucola-pestokastikkeella

6 annosta

1 l vettä
3 dl Semper fusilli, gluteenitonta pastaa
ripaus suolaa

½ grillattu broileri tai 2 broilerin rintafileetä kypsennettynä
1 purkki säilykemangoa valutettuna tai 1 tuore mango
200 g fetajuustoa
100 g miniluumutomaatteja
100 g tummia rypäleitä
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä (osa peston valmistukseen)

Rucolapestokastike:
n. 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
kourallinen rucolaa
1 valkosipulinkynsi
20 g parmesaanijuustoa
¾ dl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Semper fusilli pasta ja ripaus suolaa.
Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
Valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Putsaa broilerista luut ja nahka ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.
Valuta säilykemango tai kuori tuore mango.
Leikkaa kuutioiksi.
Paloittele fetajuusto ja puolita miniluumutomaatit ja tummat rypäleet.
Yhdistä ainekset pastan joukkoon.

Kuumenna kuiva ja puhdas pannu.
Lisää pinjansiemenet ja paahda välillä sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä.
Lisää puolet salaatin joukkoon ja käytä loput pestokastikkeen valmistukseen.

Käytä tehosekoitinta, silppuria tai sauvasekoitinta pestokastikkeen valmistuksessa.
Laita paahdetut pinjansiemenet, kourallinen rucolaa, kuorittu valkosipulinkynsi, parmesaanijuusto, oliiviöljy, ripaus merisuolaa ja mustapippuria myllystä kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku.
Sekoita pestokastike salaattiainesten joukkoon.
Rouhi halutessasi pinnalle hieman mustapippuria.

Vinkki! Kokoa salaatti rucolanlehtien päälle tarjoiluvadille.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.