1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (49 arvostelua, keskiarvo: 4,18 / 5)
Ladataan...

Broilerinrinnat ovat monille tuttuja itämaisista ravintoloista friteerattuina.
Niiden seurana on yleensä tarjolla makeaa chilikastiketta.
Friteerattuna lihasta riittää useammalle, sillä taikinakuori on ruokaisaa, eikä sitä jaksa syödä määrättömästi.
Neljästä rintafileestä riittää hyvinkin kuudelle ruokailijalle, kun seuraksi tarjoaa esimerksi lohkoperunoita.

Nämä fileet on paistettu reilussa määrässä öljyä wokkipannussa, mutta kypsennä ne mahdollisuuksien mukaan uppopaistamalla.

Friteerattua broilerinrintaa

4 broilerin rintafileetä

Friteeraustaikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 muna
2 rkl öljyä
2 1/2 dl kivennäisvettä

lisäksi:
n. 1 dl vehnäjauhoja ja
öljyä kypsennykseen

Paloittele broilerin fileet ensin pituussuunnassa puoliksi ja siitä vielä kolmeen tai neljään osaan.

Sekoita friteeraustaikinan ainekset sekaisin ja anna seistä noin kymmenen minuuttia.

Pyörittele broileripalat vehnäjauhoissa ja upota ne sitten friteeraustaikinaan.
Paista reilussa määrässä öljyä tai uppopaista kauniin kullan ruskeiksi.

Tarjoa lisäksi esimerkiksi lohkoperunoita ja kastikkeeksi makeaa chilikastiketta tai curry-majoneesia.
Kokeile myös valmiita ruoanlaitto fraicheja, joita löytyy kauppojen maitohyllyistä useissa eri mauissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.