1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kävin pitkästä aikaa muutamassa etnisessä kaupassa täydentämässä ruokavarastoja. Mukaan tarttui mm banaani-maustekastike. Koskaa hintaa pullolle tuli euron pintaa, ei tarvinnut miettiä
kannattaako ostaa kokeeksi. Kastike on samantyyppistä kuin osterikastike, paksuhkot chilikastikkeet jne. jos mietin tavallisten kauppojen valikoimaa, mieleen vastaavista tulee hp-kastikkeet. En ole kovin tarkkaan seurannut hp-kastikkeiden raaka-aineita, mutta muistaakseni ne sisältävät mm tamarindia, josta tulee kastikkeen makeus. Lisäksi on varmaankin etikkaa ja mausteita, kuten myös näissä etnisissä maustekastikkeissa. Siksi ne sopivat niin hyvin maustamaan kastikkeita, kun maussa yhdistyy suolaisuus ja makeus. Rohkeasti siis kokeilemaan. Kyllä voi uusien makuelämysten tekeminen olla helppoa=)

Broilerin filettä banaanikastikkeella

tilkka öljyä
4 broilerinfilettä
China mausteseosta
valkosipulia myllystä (tai jauhetta)
banaanikastiketta (Banana sauce) 1 rkl/file
2-2,5 dl kermaa
Santa Marian lime-pippuria myllystä

Kuumenna öljy pannussa, paista broilerin fileet molemmin puolin, mausta China mausteseoksella (tai millä itse haluat) ja valkosipulilla.

Kaada jokaisen fileen päälle n 1 rkl banaanikastiketta, sekä joukkoon kermaa. Kääntele fileitä muutaman kerran, jotta banaanikastike sekoittuu hyvin kerman joukkoon. Anna hautua hetken, kunnes kastike sakenee. Rouhi pinnalle vielä lime-pippuria.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.