1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

 

Tämä ruoka kuuluu taas sarjassamme ”oikotie onneen.”

Kiireisen
aamupäivän päätteeksi nappasin kaupasta grillatun broilerin ja juuri
paistetun patongin, mutta emme syöneet broiskua niin, vaan tein siitä
tämän helpon ja nopean ruoan.

Nyt kaikki kookoskammoiset
kokeilemaan kookosmaitoa. Voin myöntää tässä, etten itsekään pidä
kookoksesta hiutaleina, enkä edes suoraan kookoksesta nautittuna, mutta
ruoassa sen maku on miellyttävä. Laihduttajan ruokaahan kookos ei ole,
mutta kuka sanoi, että tässä pitäisikään laihdutella;)

Yksi
loistavista keksinnöistä on myös valmiit currytahnat, joita myydään
tavallisissakin kaupoissa, eikä niiden hinta päätä huimaa. Etnisestä
kaupasta saa ison purkin kahdella eurolla ja siitä riittää niin moneen
ruokaan, etten osaa edes arvioida.

Curryhan on sekoitus
erilaisia mausteita. Tahnan voi valmistaa itsekin, mutta valmis tahna
on niin edullinen ja helppo käyttää, että sitä kannattaa kyllä
kokeilla. Currytahnan kanssa kannattaa kuitenkin olla erittäin
varovainen ja laittaa aluksi vähemmän kuin mitä ohjeissa yleensä
sanotaan! Tähän ruokaan käytin punaista currytahnaa, joka koostui
seuraavista mausteista:

salottisipuli, punainen chili, sitruunaruoho, valkosipuli, suola, galanga, limetinkuori, korianterinsiemen

Ohjeessani
on myös kaffirlimenlehtiä, jotka ovat todella ihastuttavan makuisia.
Niitä ei voi korvata millään. Olen nähnyt tavallisessa kaupassa niitä
pienessä pussissa todennäköisesti kuivattuina hyllyllä, jossa on
muitakin etnisiä tuotteita. Omani hankin etnisestä kaupasta pakasteena.
Pussilla on hintaa reilu euro ja siitäkin riittää niin moneen ruokaan,
että pussukasta voi antaa kaverillekin vaikka puolet=)

Broileria tomaattikastikkeessa

tilkka öljyä
1/2 rkl punaista Panang curry-tahnaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl kookosjauhetta + 3 dl vettä TAI 3 dl kookosmaitoa
5-7 kaffirlimenlehteä
(suolaa)
1 grillattu broileri

Kuumenna tilkka öljyä wokissa. Kääntele currytahnaa hetki öljyssä.

Lisää
joukkoon tomaattimurska, kookosmaito ja pieneksi silpututu
kaffirlimenlehdet, anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun putsaat
broilerin. Revi broileriliha suikaleiksi ja nosta kastikkeen joukkoon,
kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa riisin, patongin ja tuoreen salaatin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.