1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 3,95 / 5)
Ladataan...

Uskomattoman ihana ruokaohje Makuja Maailmalta kirjasta.

Broileria kantonin tapaan ja paistettua riisiä

400g broilerin rintafilettä
1 munan valkuainen
1 rkl vettä
0,5 rkl soijakastiketta
3 rkl maissitärkkelystä

leivitys: 3rkl maissitärkkelystä

paistamiseen: öljyä

kastike:

2,5dl vettä
puolikas kanaliemikuutio/fondia
puolikkaan sitruunan mehu

Leikkaa 
rintafileet poikkisyin ohuiksi suikaleiksi.

Vatkaa valkuainen kulhossa
kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon vesi, soija ja maissitärkkelys.

Laita broilerisuikaleet liemeen kymmeneksi minuutiksi. (Jos ihmettelet
Kiinalaisissa ravintoloissa, miten liha on niin kiiltävää ja mureaa,
salaisuus on tässä;)  )

Laita 3rkl maissijauhoja lautaselle ja
kääntele marinoidut broilerisikaleet jauhoissa.

Kuumenna reilusti öljyä
pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä.

Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon kypsät broilerisuikaleet.

Paistettu riisi:

2dl Jasmin-riisiä + 2dl vettä (=yht 6 dl valmista riisiä)

Huuhtele
riisit ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kun vesi alkaa kiehua,
sammuta levy ja anna riisin muhia kypsäksi jälkilämmöllä n. 15
minuuttia.

Tällä tavalla saat puuroutuvaa riisiä, jos et omista
riisinkeitintä.

15cm pätkä purjoa
pari desiä kuorittuja katkarapuja
3 munaa
3 rkl öljyä
1tl suolaa

Leikkaa
purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele hyvin, leikkaa ohuiksi
suikaleiksi.

Sulata (ja kuori) katkaravut, vatkaa munien rakenne rikki
kulhossa.

Kuumenna öljy kattilassa, freesaa ensin purjo, lisää sitten
katkaravut ja hetken päästä munat.

Sekoita, kunnes munamassa alkaa
hyytyä. Lisää riisi ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi, tarkista maku.