1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Mehevät, mutta kevyet broileripyörykät voit maustaa valmiilla pestokastikkeella tai tehdä pestokastikkeen itse. Kuumenna pariisinperunat höyrykattilassa tai vedessä nopeasti kiehauttaen ja paista lehtikaalilisäke pannulla pyöryköiden kypsyessä uunissa.

Resepti otettu kirjasta Hellapoliisi – Ruokapäivä remonttiin. Katso kirjasta lisää täältä

Broileri-pestopyörykät
4 annosta

400 g broilerinjauhelihaa
punaista pestokastiketta
2 sipulia varsineen tai pätkä purjosipulia
(ripaus suolaa)

Perunalisäke:
500 g pariisinperunoita
50 g sulatettua voita
½ ruukku basilikaa
ripaus suolaa

Paistettua lehtikaalia:
nokare voita
200-300 g lehtikaalia
ripaus suolaa
½ sitruunanmehu

Kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
tuoretta basilikaa maun mukaan
ripaus suolaa

 


Valmista ensin pestokastike.
Laita broilerinjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon pestokastike ja hienonnettu sipuli.
Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Muotoile pyöryköiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia.

Höyrytä pariisinperunat höyrykattilassa tai kiehauta nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja lisää joukkoon sulatettu voi, hienonnettu basilika ja ripaus suolaa, sekoita.

Poista lehtikaalinlehdistä kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Sulata voi pannulla ja paista lehtikaalinlehdet käännellen, kunnes alkavat kutistua. Mausta
suolalla ja sitruunanmehulla.

Valmista pyöryköiden seuraksi vielä kermaviilikastike.
Sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa ja ripaus suolaa sekä puristettua sitruunanmehua.

Jos haluat valmistaa pestokastikkeen itse, ota tästä ohje.

Punainen pestokastike:

2 punaista paprikaa

1 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 ruukku punaista basilikaa

Pinnalle:

parmesaanijuustoa lastuina
rucolanversoja
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Puolita paprikat ja poista siemenet.
Laita paprikat tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy, parmesaanijuusto, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää upea punainen basilika.
Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli seos on liian paksua, voit lisätä joukkoon vielä oliiviöljyä.

Tarkista maku.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.