1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Appelsiinilla maustettu kalkkunarulla on upea joulupöydän ruoka. Tarjoa seuraksi lempeän maukas appelsiini-kermakastike ja ihanat uunipunajuuret. Muista vuorata vuoka leivinpaperilla. Selviät jälkitöistä vuokaa hankaamatta!

Appelsiini-kalkkunarulla, appelsiini-kermakastike ja uunipunajuuret
4 annosta

1 kalkkunan fileerulla

Kuorrutus
2-3 rkl sinappia
1-2 tl appelsiininkuoriraastetta
1 dl auringonkukansiemeniä
neilikoita

Appelsiini-kermakastike
2 ½ dl vettä
½ kanaliemikuutio
2 tl appelsiinin kuoriraastetta
1 tähtianis
1 rkl vehnäjauhoja + 2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä

Uunipunajuuret
500-700 g pieniä punajuuria
2 rkl avokadoöljyä
ripaus suolaa
½ tl kuivattua rosmariinia tai rakuunaa

Ota kalkkunan fileerulla huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Paista rulla pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperilla vuoratussa uunivuossa.
Anna vetäytyä hetki ja poista verkko.
Sivele pintaan sinappia ja hyvin pestyn appelsiininkuoriraastetta. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paina pintaan neilikoita.
Laita kalkkunarulla 250 ?asteiseen uuniin, kunnes auringonkukansiemenet saavat hieman väriä.

Valmista kastike.
Mittaa kasariin vesi, kanaliemikuutio, hyvin pestyn appelsiininkuoriraaste ja tähtianis. Kiehauta.
Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja lisää ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Tarkista maku.

Paista uunipunajuuret kalkkunan kanssa samaan aikaan.
Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista punajuurilohkoja hetki. Mausta suolalla ja rosmariinilla tai rakuunalla.
Laita punajuurilohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat sopivan kypsiä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.