1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Vuonna 1928 paikalliset maanviljelijät päättivät perustaa oman myllyn Hyvinkäälle Hiiltomon tehdasalueelle. Vielä tänäkin päivänä myllymme sijaitsee tuolla samalla tontilla Suomen vanhimpana yhtäjaksoisesti toiminnassa olevana kauppamyllynä.

Aloitimme kauramyllynä, mutta pian myllyssä käsiteltiin jo muitakin viljoja. Makaronin valmistajia meistä tuli 1970-luvulla ja sitä kautta saimme myös Myllyn Paras -nimen, jolla makaronia myytiin vuodesta 1983 alkaen, muutama vuosi myöhemmin siitä tuli koko yrityksemme nimi. Makaronilaatikko on ollut suomalaisten suosikkiruoka jo vuosikymmenten ajan ja markkinajohtajana valmistamme tonneittain tuota peruselintarviketta suomalaisiin talouksiin ja elintarviketeollisuudelle.
1980-luvun lopulla toimme markkinoille todellisen tuoteuutuuden, valmiiksi laminoidut pakastetaikinat. Näin helppoa ei lehtevien joulutorttujen ja pasteijoiden teko ollut ikinä ollut. Uutta innovaatiota mainostettiin televisiossa ”mä tuun puolen tunnin kuluttua” -viestillä ja niin vain minuuttivalssin soidessa syntyi Myllyn Paras -taikinoista hetkessä pöydän täydeltä tarjottavaa. Myös pakastetaikinoissa olemme markkinajohtaja, valmistamme valtaosan Suomessa myytävistä pakastetaikinoista.
Olemme vuosikymmenten ajan tuoneet markkinoille uutuustuotteita, joista osa on klassikoita jo toisessa sukupolvessa, esim. Raketti Spagettia lapsena syöneet kuluttajat, valmistavat siitä jo omille lapsilleen maistuvia pastaruokia. Tarjoamme kattavan valikoiman erilaisia jauhoja, hiutaleita, suurimoita, pastoja sekä leivonnaispakasteita ja -taikinoita.

Viimeisin keksintömme OATGOODS-ruoka-ainesinnovaatio saapui markkinoille vuoden 2019 alussa aamiaistuotesarjamme myötä. Tämä innovaatio laajentaa valikoimamme vahvasti uusiin tuoteryhmiin niin meidän omissa tuotteissamme kuin yhteistyökumppaneidemme tuotteissa.

Työllistämme Hyvinkäällä kahdessa tehtaassamme yli 100 henkilöä. Päätöksemme lopettaa fossiilisten polttoaineiden käyttö tehtaissamme onnistui myllyn yhteydessä jo yli vuosikymmenen toimineen, kaurankuorta polttoaineena käyttävän bioenergialaitoksen ja biokaasua käyttävän pakastetehtaamme myötä. Käytämme tuotteissamme pääsääntöisesti kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja ostamme valtaosan viljaraaka-aineistamme vain 150 kilometrin päässä myllystämme. Meille vastuullisuus on ollut vuosikymmeniä jatkuvaa, systemaattista toimintaa ja kehitystyötä, jota viemme eteenpäin yhä uusille sukupolville.

Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Teksti: Myllyn Paras

Sivustolta löydät Hellapoliisin tekemät Myllyn Paras -reseptit hakusanalla #myllynparas tai klikkaamalla allaolevaa Hellapoliisi logoa.

Myllyn Paras reseptejä: