




(
1 arvostelua. Keskiarvo:
5,00/5)
(Kuva: Jukka Rapo)
Henri Alen on 31-vuotias, tv:stä tuttu kokki, joka pyörittää omaa catering-yritystään ja kokkaa kotona omalle perheelleen.
Hellapoliisi otti selvää mitä Henrille kuuluu.
-Millainen työhistoria sinulla on ravintola-alalta?
Työhistoriasta löytyy monenlaista laidasta laitaan. Viimeisimmät ravintolat olivat ravintola Nokka ja Savoy. Sittemmin olen työskennellyt cateringin parissa. Nykyään työskentelen omassa yrityksessä nimeltä Muru-dining Oy.
-Onko ruoanlaitto sinusta aina hauskaa, vai tuleeko hetkiä jolloin tekisit mieluummin jotain muuta?
99% pidän ruoanlaitosta suunnattomasti. Välillä kiireessä tuntuu silti siltä, että voisi olla kokkaamattakin.
Mutta nälkä pitää huolen siitä, että ruokaa tulee tehtyä paljon! 
-Mikä on lempiraaka-aineidesi Top 5?
1. Hyvä rapea salaatti
2. sitruuna
3. oliiviöljy
4. kukkaissuola
5. parsa
-Kuinka monta henkeä perheesi ruokapöydässä istuu?
Kolme herkkusuuta joista nuorin on 1v ja 3kk.
-Millaista ruokaa valmistat yleensä kotona?
Nopeaa ja raikasta. Paljon salaatteja, pastoja ja vihannesruokia.
-Mitä ruokakaapistasi löytyy aina varmasti?
Tomaattimurskaa, pastaa ja oliiveja.
-Mitä ruokakaapistasi ei missään tapauksessa löydy?
Eineksiä
-Mielenkiintoisin työpaikkasi, miksi?
Tämänhetkinen ehdottomasti. Jos jokin menee pieleen, voi aina katsoa peiliin ja syyllinen löytyy!
-Eksoottisin raaka-aine, jota olet käsitellyt?
Kukon heltat. Ei lempijuttujani!
-Oletko koskaan saanut eteesi raaka-ainetta, josta et ole ennen kuullutkaan?
Ei ole vielä tullut vastaan sitä ongelmaa.
-Mitä työvälinettä ilman et tulisi toimeen?
Terävää veistä ja kunnon työjalkineita.
-Syötkö koskaan pikaruokapaikoissa tai tilaatko esimerkiksi pizzaa?
Pakko myöntää, että joskus yön sydämellä, kun nälkä yllättää tulee purilainen syötyä.
-Millainen voisi olla sinun suunnittelema Ylioppilasjuhla/valmistujaisjuhlamenu seisovassa pöydässä?
Raikkaita juttuja moneen makuun. Usein juhlissahan on vanhempaa sakkia ja sitten juhlakalun kavereita.
Siis jokaiselle jotakin. Paljon kasviksia, kun kevät on ovella.
-Miten rentoudut?
Saunomalla ja käymällä kuntosalilla, jos jaksan.
-Mitä Henri Alen tekee kahdenkymmenen vuoden kuluttua?
Luultavasti kokkaa samoja ruokia, mutta hiukan harmaantuneena!
Teksti:
Kati
Hellapoliisi.fi
