1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Janne Hurme tuli muusikkona tutuksi 1980-1990 luvun vaihteessa. 1990 luvun puolivälissä hittikappale ”Kirje” sulatti naisten sydämet. Jannen uusin albumi Matka Jatkuu julkaistiin lokakuussa 2008.
Hellapoliisi halusi ottaa selvää mistä kaikki alkoi ja mitä Jannelle kuuluu nykyään.

-Millainen musiikkitausta sinulla on?

Olen ihan itseoppinut muusikko. Jo pienestä pitäen huomasin, että musa on ”se” juttu. Homman ratkaisi kun näin 10-vuotiaana Kiss-yhtyeen videon. Uravalinta oli sillä sekunnilla sinetöity.

-Jos olisit nyt aloitteleva muusikko, osallistuisitko Idols-kilpailuun?

Jaa-a, mielenkiintoistahan se voisi olla, mutta enemmän arvostan ihmisiä jotka luovat pitkää uraa omilla lahjoillaan ilman markkinakoneistojen pakkomyllytystä. Enpä taitaisi osallistua.

-Teit läpimurtosi liki 20 vuotta sitten biisillä: Kirje. Mitä Janne Hurmeelle kuuluu nykyisin?

Keikkaa, keikkaa ja keikkaa. Eli olen onnellinen, että saan tehdä työtä jota rakastan ja tulen toimeen musiikilla. Tärkeintä ei ole mammona, vaan se, että olen onnellinen. Se on vähän myös niinkuin mun elämän ohjenuora.

-Vieläkö Kirje kuuluu toivottuihin keikkabiiseihin?

Ehdottomasti. Se soitetaan joka ilta, eikä siihen kyllästy itsekkään kun huomaa että ihmiset odottavat sitä koko illan.

-Kuinka paljon keikkailet?

Keskimäärin 6-10 keikkaa kuukaudessa. Omaa aikaa pitää myös olla, eikä sitä alkuaikojen hullunmyllyä edes jaksaisi, kun en kuitenkaan ole enää ihan teinipoika.

-Millaista musiikkia itse mieluiten kuuntelet?

No hevistähän kaikki alkoi ja kyllä se sitä edelleen vahvasti on. Toki olen avoin ja kuuntelen paljonkin erilaista musaa, mutta kyllä sydän sykkii metallille.

-Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on urasi kannalta?

Toivon tasaista jatkuvuutta, hyviä levyjä ja terveyttä, että saisin tehdä tätä mahdollisimman kauan. En tavoittele kuuta taivaalta. Tosin olisi kiva edustaa joskus Suomea euroviisuissa,tulisi toistamiseen voitto kotiin.

-Elätkö syödäksesi, vai syötkö elääksesi? Perustele.

Sekä että. Tien päällä tulee usein syötyä ns.huonoa ruokaa, nopeasti energian tarpeeseen, mutta asia kompensoidaan kotona, jossa ei pikaruokaa paljon syödä. Avovaimoni on kokki koulutukseltaan, mikäs sen mukavampaa.

-Valmistatko itse ruokaa? Mikä on bravuurisi?

Osaan kyllä kokata, mutta jätän mieluusti kokkauksen puolisolle, koska hän vaan on niin paljon monipuolisempi keittiössä. Oma bravuuri taitaa olla kermainen kana-pekoni-aurajuustopasta, tai oma kyhäelmäni: kebab-katkarapulaatikko.

-Eksoottisin ateria jonka olet syönyt?

En ole extreme-lajien ystävä, eli eksoottisin taitaa olla hai, jota söin ulkomailla. Eipä ollut erikoista.

-Millaista ruokaa mieluiten syöt ja mikä on lempiravintolasi?

Tavallista kotiruokaa,ehdottomasti. Jos käyn ulkona, valitsen aina pizzan.Turussa on nimittäin Suomen paras pizzeria: Dennis.

-Mikä on ruokasuosikkiesi Top 5 ?

Ryynimakkarakastike muusilla, kanapasta, lihapullat, savukampela ja makaronilaatikko.

-Mitä ruokakaapistasi löytyy aina varmasti?

Pastapusseja, leipää, juustoa, hernekeittoa, riisiä. Ja ehdottomasti maitoa!

-Mitä tarjoat yllätysvieraille?

Ehkä juuri pastaa. Yleensä pakastimesta löytyy sitten siihen jotain lisuketta. Olen tehnyt joskus jopa kalapuikkopastaa ja se on hyvää,vaikka ehkä kuulostaa todella oudolta.

-Kerro vielä jostain itsellesi tärkeästä asiasta.

Pitää tietysti mainita viimeisin levy: Matka jatkuu, joka ilmestyi marraskuussa 2008. Levyllä on todella hyvää suomenkielistä poppia, tai modernia iskelmää, riippuu näkökannasta. Mukana levyllä on myös 2000-luvulle päivitetty versio kappaleesta Kirje. Kannattaa tutustua!
Tervetuloa keikoille!

-Terveiset Hellapoliisi.fi-sivuston lukijoille:

Mukavaa kesän odotusta! Muistakaa nauttia hyvästä, puhtaasta ruuasta, meillä suomalaisilla kun on siihen hienot mahdollisuudet!

Teksti:
Kati
Hellapoliisi.fi
Creative Commons License