1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Usein kysytään, mistä kaikki alkoi. Näin ”syntymäpäivänä” on aina hauska hieman valottaa tätä teille, joille Hellapoliisin tarina ei ole vielä tuttu. Lukijoina on vieläkin myös niitä, jotka ovat olleet mukana siitä ensimmäisestä reseptistä lähtien, tai jopa ennen sitä, kun vielä vastailin innokkaasti Vauva lehden ruokapalstalla ruoanlaittoa koskeviin kysymyksiin. Silloin, kun en vielä tiennyt, että hiirelle voi kopioida, vaan kirjoittelin blogissani julkaistuja suosikkireseptejä kyselijöille naputellen. (Onneksi kymmensormijärjestelmäni on aika toimiva;) ) Tai kun minulla ei ollut käsitystäkään, miten meidän pieni Canon ixus -kameramme toimii. Näistä huikeista otoksista pääsitte ”nauttimaan”, mutta se ei näyttänyt tahtia haittaavaan. Samat kuvat löytyvät myös tältä sivustolta, joskin muutama sata reseptiä jäi hukkaan vanhaan blogiin aikanaan, kun jouduimme siirtämään jokaisen reseptin manuaalisesti näille sivuille.

Mistä kaikki siis alkoi?

Tänä samaisena lokakuisena iltana tasan seitsemän vuotta sitten syntyi sattumalta ja suunnittelematta Hellapoliisi-blogi. Neljästä tyttärestäni nuorin oli tuolloin vain kuukauden ikäinen. Ensimmäinen julkaistu resepti olikin ylpeyteni, kastejuhlaan leivottu ja itse kehitelty tiramisun makuinen hyydykekakku, joka on tullut kuvattua myöhemmin uudestaan. Tuohon aikaan hyydykekakut olivat vielä uusia ja ihmeellisiä, hienoja ja juhlavia. Ensimmäiset vuodet kuluivat Vuodatuksen sivuilla bloggaillen. Näihin vuosiin on mahtanut monenlaista iloa ja surua, hassuja kommelluksia, mielenkiintoisia tuotetestailuja, mutta ennen kaikkea rakkaus hyvään kotiruokaan. Olen ollut äärimmäisen kiitollinen positiivisista ja kannustavista lukijoistani, teistä kaikista ihanista ihmisistä, jotka olette tsempanneet näinä vuosina. Ilman teitä ei olisi Hellapoliisia. Hellapoliisi oli aloitellessaan yksi ensimmäisistä ruokablogeista. Pastanjauhajat olivat aloittaneet kuukautta aikaisemmin ja Polkkapossu ja Sorsanpaistajakin tulivat vastaan blogimaailmassa. Kun myöhemmin vierailin vastavuoroisesti lähes viidessäsadassa ruokablogissa päivittäin, totesin, ettei aikani valitettavasti riitä enää siihen.

Tämän jälkeen ruokaan ja leivontaan keskittyviä blogeja on syntynyt jo käsittääkseni useita tuhansia. Uskon erittäin vahvasti, että ruokablogimaailma on muuttanut suomalaista ruokakulttuuria. Se on vahvistanut kotona valmistetun ruoan arvostusta ja siinä ohessa yritykset ovat entistä enemmän panostaneet tuotteisiin, joita kuluttajat haluavat ostaa. Miettikääpä niitä raaka-ainevuoria, jotka olisivat jääneet ostamatta, jos kulovalkean tavoin levinneitä reseptejä ei olisikaan jaettu! Ohessa se on työllistänyt ihmisiä ja monet ovat voineet perustaa oman yrityksenkin.

Te olette tehneet sen mahdolliseksi myös minulle. Kiitän jokaisesta viestistä ja palautteesta, kehitysehdotuksesta ja sanasta, jonka tulette vaihtamaan kun liikun messuilla ja kirjakaupoissa. Kiitän myös niitä rohkeita jotka uskallatte tulla vaihtamaan muutaman sanan kauppojen käytävillä tai parkkipaikoilla, siellä missä milloinkin liikun.

Tässä yhteydessä haluan arpoa kaikkien teidän kesken kaksi Iloleipurin Roosa nauha  sydänvuokaa, joissa voi valmistaa herkulliset kakut ja juhlavat jäädykkeet. Osallistu arvontaan Hellapoliisin arvontalomakkeen kautta keskiviikkoiltaan 17.10.2012 klo 21.00 mennessä. Kirjoita viestikenttään: Iloleipuri.
http://www.hellapoliisi.fi/hellapoliisin-terveiset/arvonta/3868-lokakuun-arvonta

Kiitos kaikille lukijoilleni ja tervetuloa jatkossakin <3 !

Hellapoliisi

Kati