1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 3,50/5)

Kaupallinen yhteistyö: Audi

Meillä Hellapoliisissa työskennellään päivittäin ruoan parissa ja myös ympäristönäkökulmia tulee mietittyä. Viimeaikaiset uutiset ilmastonlämpenemisestä ja siitä johtuvat luonnonkatastrofit ovat mietityttäneet myös meitä. Mitä me voisimme arjessa tehdä enemmän luonnon hyväksi? Jätteet lajitellaan niin työpaikalla, kotona kuin mökilläkin. Lajitellessa huomaa, kuinka paljon muovi- ja pahvijätettä tuleekin ja siihen päälle toki vielä lasi- ja metalliastiat, sekä biojäte ja kodinkoneet ja muut laitteet ja vaatteet.

Koska autoilemme hiljattain hankitulle mökille, tulee kilometrejäkin mittariin enemmän kuin ennen. Kuulimme kaasuautoilusta vasta kevät-talvella ja kiinnostuimme heti. Koska olemme ajaneet Audeilla jo toistakymmentä vuotta, lähdimme etsimään kaasuautoa Audin valikoimasta. Sopiva malli löytyi ja kaasuautoilun hyvistä puolista muiltakin kaasuautoilijoilta kuultuamme tilasimme oman auton.

Ilahduttavinta on, että biokaasun hiilidioksidipäästöt ovat elinkaari huomioiden yli 80 prosenttia matalammat kuin bensiinillä. Itseäni toki kiehtoi ajatus, että autoni kulkee nyt biojätteellä, jota me ihmiset tuotamme omissa kodeissamme, työpaikoilla, ammattikeittiöissä ja elintarviketeollisuudessa. Kauppojen hävikitkin päätyvät biojätteeseen, mikäli sitä ei ole voitu hyödyntää ensin muuhun. En ole voinut olla miettimättä, miten paljon hyvää ilmaston hyväksi sillä saisi, kun jokainen auto kulkisi kaasulla. Sen lisäksi kaasu on myös bensaa ja dieseliä liki puolet halvempaa. Itse auton hintaan ei vaikuta millä polttoaineella se kulkee eli samassa hintaluokassa liikutaan.

Koska pidän kauniista asioista ja näyttävistä autoista, ei tarvinnut tinkiä siitäkään. Valintamme oli Audin malleista Audi A5 Sportback g-tron, joka toimii bio- ja maakaasulla ja jonka 2,0 litran moottori tuottaa 125 kW:n (170 hv) tehon ja kiihtyy nollasta sataan 8,4 sekunnissa. Takaluukun g-tron -logo ilmaisee, että auto on kaasukäyttöinen. Varapyörän tilalle sijoitetut kaasusäiliöt säästävät tilaa, joten tavaratilaa voi käyttää normaalisti. g-tron autoissa on myös vaihtoehtoinen käyttövoima. Audi A5 Sportback g-tronin kaasusäiliön tilavuus on 17,3 kg. Mikäli kaasu on vähissä, auto vaihtaa automaattisesti bensalle. Tankkiin mahtuu 7 litraa bensiiniä.

Tässä automallissa on innovatiivisia toimintoja, joita voi ohjata älypuhelimella. Lisäksi Audi phone boxissa voi ladata langattomasti Qi-standardin mukaiset puhelimet. Erilaisia lisävarusteita voi tilata oman mieltymysten mukaan.

Lue lisää Audin malleista. Kaasuautot erotat mallin lopussa olevasta g-tron logosta: https://www.audi.fi/fi/web/fi/models.html?bytype=kaasu

Audilla ja Gasumilla on käynnissä kampanja, joka on voimassa syyskuun loppuun 2021. Kun tilaat uuden kaasuauton tai ostat esittelyauton, saat vuoden kaasut kaupan päälle.

Tule mukaan tutustumaan kaasuautoiluun Hellapoliisin Instagramissa.

#audi #ajankaasulla #biojätteestäbiokaasuksi