1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kaupallinen yhteistyö: Lainaa-helposti.fi

Keittiö on tärkeä paikka, jossa vietetään paljon aikaa ja jonka toimivuuteen ja esteettisyyteen kannattaa panostaa. Keittiön uusiminen on meistä monen haaveena ja keittiö onkin yksi suosituimpia remontointikohteita. Keittiön remontoiminen voi kuitenkin käydä kukkarolle varsinkin silloin, kun toiveissa on perinpohjainen remontti. Jos keittiötä ei ole paranneltu 20 vuoteen, remontilla tavoitellaan usein täysin uutta ilmettä. Tällöin remonttilaina voi tulla avuksi.

Millaista lainaa keittiöremonttiin on tarjolla?

Nykyisin lainan hakeminen on huomattavasti menneitä vuosia helpompaa. Välttämättä ei enää tarvitse varata aikaa pankkiin ja käydä pitkällisiä lainaneuvotteluita lävitse. Nykyään on helpohkoa ja vaivatonta hakea lainaa netistä.  Lainaa remonttiin voi hakea niin vakuudellisena kuin vakuudettomanakin, ja kummassakin lainatyypissä on etunsa.

Lainaa ilman vakuuksia saa keittiöremonttiin erittäin kätevästi netistä, sillä vakuudettomien lainojen käyttökohteita ei yleensä kysellä. Vakuudetonta lainaa saa kuka tahansa täysi-ikäinen ja luottokelpoinen suomalainen pankkitunnuksilla netistä. Vakuudetonta lainaa saa niin pankeista kuin muistakin rahoituslaitoksista. Ennen kuin hakee lainaa omasta pankista, kannattaa kuitenkin katsoa myös kilpailijoiden tarjoukset. Yleensä vakuudettoman lainan saamiseksi ei tarvitse olla tiliä kyseisessä pankissa.

Vakuudellinen laina on vakuudetonta edullisempaa, ja sitä kannattaa yleensä hakea, jos vain on mahdollisuus laittaa jotain lainan vakuudeksi. Koska pankki saa vakuuden, sillä on varaa antaa matalampi korko. Siksi vakuudellinen laina on kuluttajalle edullisempaa. Vakuudellista lainaa saa edullisimmin pankeista, kuten OP:sta, Nordeasta, Danske Bankista, Säästöpankista, Aktiasta ja S-Pankista. Vakuudellinenkin laina kannattaa kilpailuttaa ottamalla yhteyttä eri pankkeihin.

Miten valita laina keittiöremonttiin?

Remonttilainalla tarkoitetaan kunnostamista varten myönnettävää lainaa. Lainan ei kuitenkaan tarvitse olla nimeltään ”remonttilaina”, sillä mitä tahansa kulutusluottoa voi käyttää remontoimiseen.

Jos päätät ottaa vakuudettoman lainan, vertailu on erittäin helppoa lainavertailusivustoilla. Vakuudellisille lainoille ei ole yhtä paljon vertailusivustoja, joten saatat joutua soittamaan pankkeihin saadaksesi tarjoukset ja kilpailuttaaksesi pankit. On hyvä huomata, että lainan hakeminen ei ole vielä lainapäätös, joten voit vapaasti pyytää tarjouksen vaikka kymmenestä pankista, oli laina sitten vakuudeton tai vakuudellinen.

Lainan valintaan vaikuttavat pääasiassa keittiöremontin budjetti sekä oma maksukykysi. Lainan suuruutta ja remonttibudjettia suunnitellessa kannattaa jättää pelivaraa, sillä keittiöremonteissa voi tulla yllätyksiä ja voit huomata kesken remontin, että keittiöstä tulisi parempi kokonaisuus kohdennetulla lisäinvestoinnilla.

Yleisesti keittiöremontin budjettiin vaikuttavat monet asiat, joista voit lukea tästä artikkelista keittiön remontoimisesta joustoluotolla. Materiaaleihin, kalusteisiin, laitteisiin ja valaistukseen kannattaa yleensä panostaa, sillä halvoilla materiaaleilla saatat pahimmillaan alentaa asunnon tai talon arvoa. Budjetin pitää kuitenkin olla sellainen, jonka pystyt maksamaan. Ennen kuin otat lainaa, laske aina tarkkaan, millaiseen kuukausilyhennykseen sinulla on varaa.

Millaisia ovat remonttilainan ehdot?

Edellytys remonttilainan hakemiseen on täysi-ikäisyys sekä moitteettomat luottotiedot. Luottohäiriömerkintä valitettavasti estää vakuudettoman lainan saamisen netistä. Pankista sen sijaan on mahdollista saada esimerkiksi panttia vastaan lainaa, vaikka luottotiedot eivät olisikaan kunnossa, mutta tilannekohtaisesti.

Lainaehdot voivat olla hyvinkin erilaisia ja ne riippuvat monesta eri asiasta. Lainan koko, lyhennyserien määrä ja niiden koko, siitä seuraava laina-aika ja tietenkin todellinen vuosikorko, eli lainan hinta. Lainoihin liittyvää lakia on muutettu niin, että lainakuluja ei voi piilottaa, vaan lainan todellinen vuosikorko on kerrottava lainaehdoissa selkeästi. Eri lainantarjoajat painottavat eri asioita määritellessään ehtoja. Lainan hakijan tulojen säännöllisyys on erittäin tärkeä tekijä lainaehtoja määritellessä ja toki myös tulojen suuruus.

Jotkut lainantarjoajat saattavat pitää luotettavuuden merkkinä myös ikää, raha-asiansa moitteettomasti hoitanut 35-vuotias voi saada suuremman lainan kuin 20-vuotias.

Lainaa vastuullisesti

Lainan ottaminen ei ole kevyt päätös, vaan se vaatii suunnittelua. On tärkeää tehdä ensin tarkka budjetti koskien haluttua keittiöremonttia ja sitten lainan koon mukainen realistinen maksusuunnitelma. Mikäli maksusuunnitelmasta ei saa realistista, on seuraava askel miettiä mahdollisuuksia budjetin pienentämiseen. Yleensä alkuperäisessä budjetissa on kiristämisen varaa, jos rahoitus tuottaa haasteita.

Tärkeää on kuitenkin myös vertailla lainoja. Lainantarjoajien hinnat voivat vaihdella suurestikin, vaikka lainan koko olisi suuruusluokaltaan sama. Voit verrata lainoja helposti esimerkiksi osoitteessa Lainaa-helposti.fi