1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 3,67/5)

Kaupallinen yhteistyö: Loan Scouter

Teknologia kehittyy huimaa tahtia ja uusia innovaatioita elämän eri aloilla kehitetään jatkuvasti. Maailmanlaajuinen tietoverkko ja viime vuosina myös älypuhelimet ovat mullistaneet ihmisten arkisen elämän ja erilaisista laitteista on tullut tärkeä ja olennainen osa jokaista päivää.

Älyteknologia on yhä useamman ulottuvilla ja se on saapumassa myös yhä useamman suomalaisen keittiöön. Keittiön päivittäminen nykyaikaiseksi on kuitenkin suuri investointi, minkä vuoksi sen rahoittaminen saattaa vaatia lainan ottamista. Jos pikalaina on sinulle sopivan tuntuinen rahoitusmahdollisuus, muista aina verrata lainat ensin lainavertailusivustolla, kuten Loanscouterissa.

Miten lainan hakeminen tapahtuu?

Kokonaan keittiön laitteiston uudistaminen on varsin kallista ja harvalla on suoraan säästöjä niin paljon. Tällöin rahan lainaaminen tulee ajankohtaiseksi. Lainan ottaminen on yleistä, sillä jopa 40 % suomalaisilla on lainaa. Tarkalla harkinnalla ja realistisella maksusuunnitelmalla lainanhaku on vastuullista ja turvallista.

Edullisimman lainan löydät vertaamalla lainoja ja lainavertailusivustot tekevät tämän helpoksi. Lainavertailusivuilta näet listan lainoja tai voit lähettää hakemuksen kerralla usealle lainantarjoajalle ja nähdä näin helposti hinnat eri pankeilta ja rahoittajilta yhdellä silmäyksellä.

Mikä älykeittiö on?

Maallikolle termi älykeittiö saattaa olla vieras ja oudon kuuloinen. Älykeittiö on kuitenkin vain jatkumoa erilaisten laitteiden kehitykseen ja älylaitteiden tarkoitus on yksinkertaisesti helpottaa arkeasi. Älylaitteiden avulla voit esimerkiksi pitää kauppalistasi aina päivitettynä ja laittaa ruokaa turvallisemmin. Älylaitteet voivat esimerkiksi vähentää tulipalon riskiä.

Mitä laitteita älykeittiössä voi olla?

Keittiön älylaitteita kehitetään jatkuvasti lisää ja nykyään valikoima on jo äärimmäisen laaja. Kaukana ovat ajat, jolloin ainoa etäisesti älylaitetta muistuttava laite oli ajastimella toimiva kahvinkeitin. Listasimme muutamia yleisimpiä älykeittiön laitteita.

Älyjääkaappi

Älyjääkaappi tulee ehkä useimmille ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan älykeittiöiden laitteista. Älyjääkaapin ominaisuuksiin kuuluu paljon reseptejä ja luonnollisesti mahdollisuus katsoa etänä jääkaapin sisään. Älyjääkaappi pitää myös käyttäjän ajan tasalla ruokien elintarvikkeiden vanhenemisajoista ja voi räätälöidä sisältönsä perusteella käyttäjälle myös ostoslistan.

Älyliesi

Liesi on paikka missä keittiön suurimmat taiat yleensä tapahtuvat, ja älyliesi voi tehdä ruoanlaitosta entistäkin helpompaa. Älyliesi ja älyuuni tarkkailevat ruoan lämpötilaa ja niitäkin voi hallinnoida etänä vaikka yläkerran makuuhuoneesta käsin. Myös uunin päälle laittaminen onnistuu etänä. Jos lähdet töistä tai treeneistä sudennälkäisenä, voit laittaa uunin lämpiämään jo kotimatkalla.

Älymikro

Mikroaaltouuni on jo vanha keksintö, mutta siitäkin saadaan paljon enemmän irti älyominaisuuksilla. Esimerkiksi ruoan sulattaminen tai jääkaapista otetun ruoan lämmittäminen mikroa käyttäen on aikaisemmin ollut paljolti arpapeliä, mutta älymikrolla tämäkin käy helposti, koska mikro seuraa ruoan lämpötilaa.

Älyleivänpaahdin

Moni turhautuu leivänpaahtimiin, jotka paahtavat epätasaisesti. Ensimmäinen leipä saattaa jäädä paahtumatta kunnolla ja sitten käyttäjä säätää paahdinta kovemmalle ja valmiiksi kuuma paahdin käräyttääkin seuraavan leivän. Älyleivänpaahtimella leivät paahtuvat tasaisesti käyttäjän toiveita vastaavaksi.