1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 3,40/5)

Kaupallinen yhteistyö: Suomi24 Lainat

Keittiöremontin kustannukset voi hajauttaa lainan avulla pidemmälle aikavälille, jotta koko budjettisi ei tarvitse kaatua remonttiin.

Kaipaako keittiösi päivitystä 2020-luvulle, mutta rahoitus mietityttää? Joustoluotto on suosittu lainamuoto remontin rahoittamiseen, sillä sen ansiosta voit ottaa lainaa vain juuri sen verran, kuin todella tarvitset. Remonttikulujen arvioiminen etukäteen voi olla hankalaa, sillä kulut voivat vaihdella remontin edetessä. Siksi joustoluotto on erinomainen lainatyyppi juuri remonttien toteuttamiseen.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on kulutusluotto, joka toimii kuin luottokortti. Sen avulla voit nostaa rahaa joka kuukausi oman luottorajasi puitteissa, etkä maksa korkoa yhtään enemmästä lainasta, kuin mitä tarvitset. Jos remontin kokonaiskulut eivät ole etukäteen tiedossa, joustoluotto on hyvä vaihtoehto. Joustoluotto on yleensä vakuudeton laina, eli et tarvitse omaisuutta vakuudeksi.
Kun maksat luottoa takaisin, saat jälleen lisää luottoa käytettäväksi.

Voit vertailla joustoluotot helposti Suomi24 Lainat -sivustolla. Suomi24 lainavertailusivusto kokoaa eri lainantarjoajat yhteen, jotta kuluttajan on helppo löytää edullisin vaihtoehto. Sivuston avulla kuluttajan on mahdollista verrata niin maksuaikoja, korkoja kuin muitakin lainakuluja. Sivuston käyttäminen on täysin ilmaista, eikä joustoluottohakemuksen lähettäminen sivuston kautta sido ottamaan luottoa.

Mistä keittiöremontin hinta muodostuu?

Keittiöremontin hinta vaihtelee suuresti remontin laajuuden perusteella, mutta hintaan vaikuttavat muutkin tekijät. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, toteutatko työn itse vai tilaatko sen urakoitsijalta. Osa meistä nauttii remontoinnista suuresti, kun taas toiset mieluusti
maksavat, että joku muu hoitaa homman. Urakoitsijan käyttämisestä voi saada myös kotitalousvähennystä, joka kannattaa ottaa huomioon budjettia laskiessa.

Lisäksi käytettävät materiaalit vaikuttavat hintaan. Halvin ei keittiökalusteissa ja -tasoissa yleensä ole paras vaihtoehto. Etenkin, jos haluaa kohottaa tai ylläpitää asunnon arvoa, materiaaleilla on väliä suuresti. Jos siis asunnon tai talon myynti ei tunnu kaukaiselta
ajatukselta, ei kannata laskea sen arvoa halvimmilla mahdollisilla materiaaleilla.

Hinnan lisäksi pitää mielessä käytännöllisyys ja visuaalisuus. Kaappeja valitessa kannattaa pitää mielessä niin tilan riittävyys kuin ulkonäkökin. Esimerkiksi yläkaappien poistaminen on suosittu keino avartaa keittiötä, mutta silloin säilytystila väistämättä vähenee.

Jos kaipaa apua eikä luota omaan visuaaliseen silmään, myös keittiön suunnitteluvaiheessa voi hyvin hyödyntää ammattilaisen näkemystä.

Pienelläkin budjetilla pärjää

Jos toiveissa on pintaremontti, voi pienellä alle 5000 euron budjetilla pärjätä hyvin. Maalaus, tasojen ja kaapin vedinten vaihtaminen voi tehdä ihmeitä keittiön yleisilmeelle. Jos kaipaa uutta ilmettä, myös kalusteiden uusimisella pääsee pitkälle. Ruokapöydän ja -tuolien lisäksi
uudella valaisimella ja hyllyillä voi saada modernisoitua keittiön tyyliä helposti.

Osan hankinnoista voi löytää käytettynä, jolloin keittiön uusiminen on myös ympäristöystävällisempää. Niin kalusteita, kodinkoneita kuin rakennusmateriaalejakin voi löytää nykyään helposti käytettynä netin second hand -sivustoilta.