1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kaupallinen yhteistyö: Everyday Design

Kierrätyskulttuuri on vihdoin arkipäivää ainakin Suomessa. Koska ilmiö on vielä verrattain tuore, ei monessa kodissa ole rakennusvaiheessa kiinnitetty asiaan riittävästi huomiota. Olisi mukava kierrättää entistä laajemmin, mutta tila loppuu kesken. Kuulostaako tutulta?
Everyday Design sai alkunsa vuonna 1995, kun perustaja Helena Mattila tarvitsi omaan käyttöön tuotteita, eikä mieluisia löytynyt markkinoilta. Juristi-ekonomin koulutus ei varsinaisesti auttanut itse muotoilutyössä, mutta hän luotti että kauniiden kierrätystuotteiden tarvetta oli muillakin.
EveryDay Designin ihan ensimmäinen tuote oli talovalaisin, jonka prototyypissä ujutettiin hehkulamppu Valion maitotölkin sisään. Seuraava tuote -lajitteluroskakori ehti ilahduttaa kuluttajia markkinoilla kahden vuoden ajan, jonka jälkeen tuote myytiin Martelalle.

Helena Mattila (vas.) ja Saara Sorri
Kuva: Everyday Design

Tuotteesta syntyi kuitenkin intohimo kierrätykseen ja vuosituhannen vaihteessa sai alkunsa tyylikäs kierrätystuotesarja, jonka Helsinki-paperikassiteline on sarjan suosituin tuote. EveryDay Designin tuotteet suunnittelee yhä Helena Mattila. Monikäyttöisten tuotteiden kulmakivinä on niiden toiminnallisuuden lisäksi pitkäikäisyys, tyylikkyys ja hinta-laatusuhde. Tuotteissa käytetty metalli on osin kierrätettyä ja käytetty nahka on sataprosenttista kierrätysnahkaa. EveryDay Designin tuotteista 90% on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu -ja Design from Finland -merkit.

Perheyrityksessä muutkin perheenjäsenet ovat hengittäneet yrityksen arvoja ja lapsetkin kasvaneet sivussa aikuisiksi. Tytär Saara Sorri hoitaa verkkokauppaa ja markkinointia sekä esittelee kauniita tuotteita yrityksen Instagram-tilillä.

Onko roskakaapissa liian vähän tilaa kierrättää? Mietitkö minne laittaisit luetut lehdet, muovijätteet, paperi- ja kartonkijätteet, tyhjät pullot ja lastenhuoneen lattioilla lojuvat lelut?
EveryDay Designin tuotteet auttavat säilyttämään järjestyksen ja sitä kautta mielenrauhan arjessa. Valitse erilaisista kierrätystelineistä mieleisesi koko ja väri. Valikoimaan kuuluu myös juuttikasseja ja nahkaisia kantokasseja. Voit luoda kotiisi ja työtilaasi oman näköisesi ilmeen.
Tutustu EveryDay Designin kierrätystelineisiin ja muihin sisustustuotteisiin täältä: everydaydesign.fi