Punainen pestokastike

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Punainen pestokastike on herkullinen kastike, jonka valmistukseen voit käyttää paahdettua paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja muita pestolle tyypillisiä aineksia, kuten oliiviöljyä, parmesaanijuustoa, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia.

Voit halutessasi jauhaa joukkoon pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Chili ja jalapenoa antaa kastikkeelle hyvän maun, mutta käytä niitä varoen.

Kokeile punaista pestokastiketta salaatteihin, piiraisiin, pastaruokiin, pizzojen kastikkeeksi ja vaalean leivän seuraksi.

Punainen pestokastike
1 1/2-2 dl valmista kastiketta

5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1/2 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi.
Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Säilyvyys noin 5 päivää.

Vinkki! Voit pakastaa pestoa vaikkapa jääpalamuotteihin ja käyttää tarvitsemasi määrän aina tarvittaessa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä