Punaherukka-juustokakku

  • 30 min Työaika
  • 3 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

71 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g Bastogne kandisokerikeksi
  • 75 g voi
  • margariini
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Täyte:
  • 6 liivatelehti
  • 2½ dl vispikerma
  • 500 g mascarponejuusto
  • 400 g punaherukka
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 150 g valkosuklaa
  • ½ dl vesi
Pinnalle:
  • 200-300 g punaherukka
  • 1½ dl vesi
  • ¾ dl Dansukker hyytelösokeri

Punaherukka-juustokakku on kauniin värinen ja saa lempeää makeutta sulatetusta valkosuklaasta. Käytä kohmeisia, soseutettuja punaherukoita. Kokeile myös mustaherukoista.

Punaherukka-juustokakku
8-10 annosta

Pohja:
200 g kandisokerikeksejä
75 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g mascarponejuustoa
400 g kohmeisia punaherukoita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
½ dl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
200-300 g punaherukoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, kohmeiset punaherukat, Siro sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Ripottele kakun päälle punaherukat.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hieman jäähtynyt liemi lusikalla kakun päälle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä