1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 3,33 / 5)
Ladataan...

Aamu- ja iltapalaksi sopivat kikherne-kauraleipäset maistuvat myös brunssilla. Tarjoa seuraksi herkullista cashewtahnaa ja mansikoita. Valuta pinnalle hieman hunajaa ja nauti.
Leipäset sopivat toki myös suolaisten täytteiden kanssa tarjottavaksi.
Gluteeniton ja proteiinirikas kikhernejauho sopii monenlaiseen leivontaan. Mikäli haluat tehdä taikinasta gluteenittoman, käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta ja varmista että kaurahiutaleet ovat gluteenittomia.
Gluteeniton, maidoton ja vegaaninen cashewtahna on hellävaraisesti, matalassa lämpötilassa (alle 40 °C) kivimyllyssä paahtamattomista cashewpähkinöistä jauhettu kermaisen täyteläinen tahna, joka sopii dippailuun, levitteeksi, smoothien joukkoon ja leivonnaisten täytteeksi. Tämä tahna täytyy kokea!
Nämä herkulliset raaka-aineet löydät Foodinin valikoimista.

Kikherne-kauraleipäset
10 kpl

2 dl Foodin kikhernejauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rakuunaa

Lisäksi:
Foodin Cashewtahnaa
mansikoita
hunajaa

Mittaa kikhernejauhot, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhoon.
Lisää joukkoon vesi, suola, oliiviöljy ja rakuuna ja kääntele taikina sekaisin.
Nosta taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mikäli haluat litteämpiä leipäsiä, voit litistää kekoja hieman.
Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.
Halkaise ja sipaise pintaan ihastuttavaa cashewtahnaa. Viipaloi päälle mansikoita ja valuta pinnalle hunajaa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Foodin

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.