1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Luomu Rawsom Chian siemenet ovat suurta ravintoa pienessä koossa. Siemenet sisältävät mm. terveellisiä omega-3 rasvahappoja, ravintokuitua ja proteiinia. Rawsom-sarjan muutkin tuotteet ovat ruoka-aineita, joilla on poikkeuksellisen suuri ravintoainetiheys. Rawsom luomu chia-siemenet tunnettiin jo tuhansia vuosia sitten vallinneiden korkeakulttuurien keskuudessa, ja nyt on aika löytää ne uudestaan! Chian siemenet on helppo ujuttaa ruokavalioon mukaan lisäämään muun muassa hyvien rasvahappojen, kuidun ja proteiinin saantia.

Siemennäkkileipä on todella helppotekoinen ja upean makuinen. Tästä annoksesta valmistat pellillisen rapeaa näkkileipää. Säilytä paloiteltuna suljetussa rasiassa.

Chianäkkileipä, gluteeniton
pellillinen

1½ dl Luomu Rawsom Chian siemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
2 dl vettä
3 rkl öljyä
½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa

Mittaa siemenet kulhoon.
Lisää kiehuva vesi ja öljy, sekä gluteenittomat jauhot ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja asettele päälle toinen leivinpaperi.
Kaulitse tasaiseksi levyksi.
Paista 175-asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja se on rapea. Paloittele tuoreeltaan tai jäähdytä ja murra paloiksi.

Chia-tuorepuuro on mainio tapa valmistaa terveellistä ja herkullista puuroa aamiaiseksi tai välipalaksi. Sekoita ainekset jo edellisenä iltana kulhossa ja jätä jääkaappiin turpoamaan. Voit sekoittaa siementen joukkoon marjoja tai ripotella niitä vasta pinnalle. Voit myös maustaa seosta erilaisilla leivontamausteilla.

Chia-tuorepuuro
2 annosta

4 dl kookos- tai kaurajuomaa
1 dl Luomu Rawsom Chian siemeniä
½ dl hunajaa
(2 dl mansikoita, vadelmia, mustikoita tai näiden sekoitusta)
ripaus kanelia tai kardemummaa

Pinnalle:
tuoreita tai pakastemarjoja

Mittaa kookos- tai kaurajuoma kulhoon ja sekoita joukkoon chian siemenet, hunaja, (marjat) ja ripaus kanelia tai kardemummaa. Laita kulho kelmulla suojattuna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli turpoamaan. Tarkista maku.
Jaa annoskulhoihin, ripottele pinnalle marjoja ja tarjoa!

Toffee-pudding on ihastuttava leivonnainen, joka on saanut pinnalleen herkullisen toffeekuorrutteen. Pudding maistuu upealta myös ilman kuorrutetta.

Toffee-pudding, gluteeniton
8-10 annosta

100 g viikunoita tai taateleita
1 dl kiehuvaa vettä
3/4 dl Luomu Rawsom Kookosöljyä
1 dl ruokosokerisiirappia
2 munaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl Luomu Rawsom Chian siemeniä
1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:
kookosöljyä

Toffeekastike:
1 dl ruokosokerisiirappia
2 rkl Rawsom Kookosöljyä
1 dl kookosmaitoa

Leikkaa viikunat tai taatelit pieniksi paloiksi ja kaada päälle kiehuva vesi, jotta ne pehmenevät.
Anna ainesten seistä noin 10 minuuttia.
Mittaa sitten joukkoon kookosöljy, ruokosokerisiirappi, munat, gluteeniton jauhoseos, chian siemenet ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada kookosöljyllä voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm.
Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Valmista pinnalle toffeekastike.
Mittaa ruokosokerisiirappi, kookosöljy ja kookosmaito keskenään ja keitä usein sekoitellen, kunnes sakenee.
Kaada kastike puddingin päälle.
Tarjoa!

Lisää:  #rawsom #purefood #superimpaanarkeen #superfood #chiasiemenet

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.