Herkkuja riistasäilykkeistä

16/11/2011 00:07
Käyttäjien arviot: 3/5 (arvioita yhteensä 1)
HuonoinParas 
Herkkuja riistasäilykkeistä

Sari ja Petri Ahosen ruokakirja Herkkuja riistasäilykkeistä (Gummerus) antaa kekseliäitä ja monipuolisia neuvoja riistasäilykkeiden hyödyntämiseen. Tämä teos on oivallinen opas niin metsästäjille kuin muillekin riistalihasta pitäville. Herkulliset valokuvat houkuttelevat kokeilemaan eksoottisimpiakin ohjeita.

Suomessa riistaliha on puhtaassa luonnossa vapaasti eläneiden eläinten terveellistä ja vähärasvaista lihaa. Onnistuneen metsästyskauden jälkeen riistasäilykkeitä voi olla runsaasti, ja hyvät vinkit niiden käyttämiseen ovat tarpeen. Yhtä hyvin laadukkaita riistasäilykkeitä voi nykyään hankkia myös kaupasta. Säilykkeissä liha on valmiiksi kypsennettyä, joten ohjeiden herkut syntyvät nopeasti ja helposti.

Herkkuja riistasäilykkeistä -kirjan resepteistä suurin osa on hirvenlihalle. Näitä ohjeita voi hyvin käyttää myös porolle ja peuralle. Karhu ja villisika sitä vastoin ovat maultaan niin erilaisia, että niille on kirjassa omat ohjeensa. Perinteisempien salaattien, piiraiden, keittojen ja kastikkeiden lisäksi kirjassa on reseptejä eksoottisillekin aterioille, kuten villisikajambalaya ja hirviburrito.

Sari Ahonen ja Petri Ahonen, Herkkuja riistasäilykkeistä
127 sivua
Ovh. 35 €

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Vogel