Karitsan paahtopaisti ja bearnaisekastike

28/03/2012 08:29
Osumia 19989
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 18)
HuonoinParas 
Karitsan paahtopaisti ja bearnaisekastike

Pääsiäisen juhlava ja murea herkkuateria valmistetaan miedosta karitsan paahtopaistista.
Valmistus on hyvin helppoa. 
Kokeile ja ihastu!

Karitsan paahtopaisti
6 annosta

800 g karitsan paahtopaistia

Marinadi:
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3/4 tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1 1/2 tl timjamia
1 1/2 tl kuivattua rakuunaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha maustumaan muovipussiin tai kelmulla vuorattuun kulhoon yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä
Nosta pois marinadista ja paista kauttaaltaan paistopinta pannulla.
Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita se 180 asteiseen uuniin.
Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 54-56 astetta.
Anna lihan levätä folion alla kymmenisen minuuttia ennen paistolämpömittarin poistamista.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.


Bearnaisekastike on liharuokien kanssa tarjottava kastike, jonka valmistus on ennakkoluuloista poiketen helppoa.
Mikäli et omista haudekattilaa, varaa kaksi pientä kattilaa, joista alle jäävä on aavistuksen ylempää suurempi.

Bearnaisekastike
4 annosta

4 keltuaista

Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli silppuna
2 rkl valkoviinietikkaa
3-4 valkopippuria
150 g voita
kuivattua rakuunaa maun mukaan

Mittaa mausteliemen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä.
Ota esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila.
Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.

Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
Lisää joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilillä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon.
Mausta kuivatulla rakuunalla.

Valkosipuliperunat

1 1/2 kg perunoita
3 rkl öljyä
5 valkosipulinkynttä
1/2 l kuohukermaa
paprikajauhetta
pippurisekoitusta

suolaa

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, paista muutaman minuutin ajan perunaviipaleita ja hienonnettua valkosipulia koko ajan käännellen. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kerman kiehahtaa. Kaada seos uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 225 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

Juomasuositus:



Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo
Alko nro 452547
Hinta 12,99€

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Pågen