Viininlehtikääryleillä täytetty lampaanlihamureke

20/03/2009 02:33
Osumia 4521
Käyttäjien arviot: 3/5 (arvioita yhteensä 1)
HuonoinParas 
Viininlehtikääryleillä täytetty lampaanlihamureke


Pääsiäinen lähestyy. Jemmaa tämä resepti korvan taakse ja valmista pääsiäispöytään.
Lampaan jauhelihaa myydään useissa kaupoissa pakastealtaassa. Mikäli vierastat lampaanlihan makua, osta miedompaa karitsanlihaa.

Viininlehtikääryleillä täytetty lampaanlihamureke

1 dl kiehuvaa vettä
1 dl couscousia
500 g lampaan jauhelihaa
suolaa
minttua
1 sipuli silppuna
1 prk Palirria viininlehtikääryleitä (myydään säilykkeenä)

Pinnalle:
paprikajauhetta
Santa Maria yrttipippurisekoitusta

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon couscous, anna kypsyä muutaman minuutin ajan.
Lisää jauheliha, mausta suolalla ja mintulla. Silppua sekaan sipuli. Sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele mureketaikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Valuta viininlehtikääryleet ja asettele ne vieretysten murekelevyn keskelle.
Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja yrttipippurisekoitusta.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja riisiä tai esimerkiksi valkosipuliperunoita.

Seuraksi sopii minttuhyytelö tai herkullinen minttu-rosmariinihyytelö.


yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Kariniemen