Kaalilaatikko

12/11/2007 17:40
Osumia 172079
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 40)
HuonoinParas 
Kaalilaatikko


Syksyn superherkkua on valkokaalista valmistettu mehevä kaalilaatikko. Kaali on terveellistä ja edullista. Valmista kerralla suurempi määrä ja pakasta osa myöhempää herkutteluhetkeä varten.

Kaalilaatikko


2-3 rkl öljyä

n. 1,2 kg valkokaalia

1 litra vettä

suolaa

2 dl riisiä

400 g jauhelihaa

iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

suolaa maun mukaan
mustapippuria

paprikajauhetta

meiramia

2-3 munaa
1/2-3/4 dl siirappia

Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä noin viisi minuuttia.

Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi, siivilöi neste talteen.
Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä kaada ylimääräistä nestettä pois.

Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla.

Sekoita uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi, kananmunat sekä siirappi.

Sekoita seos tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai puolukkasurvosta.

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: HK