Lindströminpihvit

09/05/2008 17:01
Osumia 44169
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 7)
HuonoinParas 
Lindströminpihvit

Tämä ruoka on jo vuosia ollut meidän perheen suosikkiruoka.
Lindströminpihveihin on ollut tapana laittaa raastettua, raakaa perunaa, mutta sen voi jättää poiskin.
Kaprismarjat ovat myös makuasia. Mikäli niistä ei pidä, niitäkään ei ole taikinaan pakko laittaa.
Vaalean leivän voi korvata korppujauhoilla tai couscousilla.

Lindströminpihvit

4-6 annosta

3-4 vaaleaa leipäviipaletta kuoret poistettuina
1 dl kermaa
1 dl etikkapunajuurilientä
2 isoa punasipulia silppuna
750 g jauhelihaa
2 munaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
n. 300 g punajuuria raastettuna tai hienonnettuna
3 tl kaprismarjoja hienonnettuna

margariinia tai voita paistamiseen

Lisäksi:
1 rkl öljyä, margariinia tai voita
3-4 sipulia renkaina
suolaa
1 tl sokeria
vettä


Poista leipäviipaleista reunat, murusta leivät kulhoon.
Lisää joukkoon kermaa ja punajuurilientä, anna turvota muutama minuutti.
Silppua joukkoon sipuli. Lisää jauheliha ja munat, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja hienonnetuilla kaprismarjoilla.
Sekoita joukkoon raastetut tai veitsellä pieneksi hienonnetut punajuuret.
Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
Muotoile pieniksi pihveiksi, paista kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin kypsiksi.

Tarjoa lisäksi haudutettua sipulia.
Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi.
Kuumenna rasva pannussa.
Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää 1-2 dl vettä.
Hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker