Marenkiset sitruunakuppikakut

15/01/2014 08:45
Osumia 3971
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 5)
HuonoinParas 
Marenkiset sitruunakuppikakut

Sitruunan ja marengin liitto on täydellinen. Tunnetun sitruuna-marenkipiiraan lisäksi se toimii loistavasti myös kuppikakuissa. Nämä herkulliset leivonnaiset sopivat korvaamaan myös täytekakun. Kokeile ja ihastu!

Marenkiset sitruunakuppikakut
10-12 isoa kuppikakkua

4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai 1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1-2 tl sitruunan raastettua kuorta
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
150 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Täyte:
150-200 g lemon curd –sitruunatahnaa

Pinnalle:
4 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromia
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai ½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

½ dl Dr.Oetker Mantelilastuja

Lisäksi:
10-12 kpl Dr.Oetker Isoja muffinivuokia (erikoisvahva laatu)

Säädä uuni 200 asteeseen.
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Jaa 2/3 taikinasta muffinivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan sitten noin teelusikallinen lemon curdia.
Jaa loppu taikina päälle siten, että tahna peittyy.
Paista 200-asteisessa uunissa  keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeri.
Mausta seos sitruuna-aromilla.

Pursota marenki isopäisellä tyllalla muffinien pinnalle.
Ripottele päälle mantelilastuja.
Laita vielä 200 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Kariniemen